ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΜΠΑΤΖΕΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Πιστώσεις ύψους περίπου 44 εκατ. ευρώ έχουν κατατεθεί από χθες στους λογαριασμούς των 22.760 δικαιούχων στο νομό Φθιώτιδας, ποσό που αντιστοιχεί στο 50% του συνόλου των κοινοτικών επιδοτήσεων για το έτος 2010.


Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά καταβάλλεται έγκαιρα στους αγρότες η πληρωμή προκαταβολής 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης από κοινοτικούς πόρους. Το γεγονός προκύπτει από τη συμφωνία του ΥΠΑΑΤ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Αύγουστο 2010 και την Ολοκλήρωση του ΟΣΔΕ σε διάστημα εννέα μηνών.

Η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Φθιώτιδας και πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε «οι προσπάθειες του ΥΠΑΑΤ αλλά και των φορέων υλοποίησης του έργου των αγροτικών ενώσεων έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, το οποίο είναι η βάση πλέον της σταθεροποίησης των πληρωμών των κοινοτικών επιδοτήσεων, αλλά και η χαρτογράφηση της αγροτικής γης. Ένας συνδυασμός ο οποίος είναι απολύτως απαραίτητος για τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία, όπου με σαφήνεια θα ορίζονται οι δικαιούχοι αλλά και η χρήση γης».
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details