ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ




Συνάδελφοι

Πρώτα να ευχηθούμε σε όλους καλή σχολική χρονιά.

Τα δύσκολα δυστυχώς ξεκινάνε με το καλημέρα.

Χθες είδε το φως της δημοσιότητας και στην περιοχή μας, έγγραφο

του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με τίτλο «Αποσπάσεις υπεράριθμων εκπ/κών», το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθεί με πρωτοφανή τρόπο να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους μας που είναι «υπεράριθμοι».

Σε εφαρμογή του άρθρου 31, παραγρ.3, του Ν.3848/2010 επιχειρεί με αυταρχικό τρόπο να ανατρέψει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και με το έτσι θέλω να τους μετακινήσει στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ή σε άλλους νομούς.

Στην Αττική επίσης αυτές τις μέρες εξελίσσεται το σενάριο μαζικών διαθέσεων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας στην Πρωτοβάθμια. Αυτό γίνεται με συμπτύξεις τμημάτων αδιαφορώντας για το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη καλυφθεί τα λειτουργικά κενά σε γυμνάσια και λύκεια.

Συνάδελφοι

Η Ομοσπονδία μας κατέστησε σαφές προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι θα αντιταχθεί με όσα συνδικαλιστικά και νομικά μέσα διαθέτει στην υποβάθμιση της λειτουργίας των Λυκείων και Γυμνασίων και τη φαλκίδευση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Επίσης, επανέλαβε την απόφαση του κλάδου για: α) τη δημιουργία τμημάτων με ανώτερο αριθμό τους 25 μαθητές, 20 στις κατευθύνσεις και στην Τεχνική Εκπαίδευση και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια και β) να μην αναλάβει κανείς συνάδελφος υποχρεωτικά υπερωρίες.

Η μετακίνηση καθηγητών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς αίτησή τους και χωρίς να έχουν καλυφθεί οι λειτουργικές ανάγκες γυμνασίων, λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ είναι ανεπίτρεπτη, για λόγους δεοντολογίας και νομιμότητας.

Καλούμε τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων, αναλογιζόμενοι την ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους τους, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ακυρώνοντας στην πράξη αυτές τις πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις και εφαρμόζοντας τις διαδικασίες που ο νόμος προβλέπει. Καμία διάθεση καθηγητή σε άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης δεν επιτρέπεται, ούτε μετακίνησή τους σε άλλους νομούς, εφόσον δεν καλυφθούν πρώτα οι ανάγκες της Δευτεροβάθμιας.

Σεπτέμβρης 2010



ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Ιστοσελίδα : www.anexartiti.wordpress.com

email : anexartiti@yahoo.gr
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details