Το θέμα της λειτουργίας των διοδίων

Το θέμα της λειτουργίας των διοδίων και της κατασκευής ολοκληρωμένου παράπλευρου οδικού δικτύου στο νομό Φθιώτιδας επαναφέρει με ερώτησή της προς τον Υπουργό Υποδομών η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου, στην οποία του επισημαίνει ότι οι πολίτες του νομού βιώνουν σήμερα τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησε ο κ. Σουφλιάς τα προηγούμενα έξι χρόνια και του ζητά να απαντήσει πώς θα αντιμετωπιστεί η μεγάλη αδικία των τεσσάρων διοδίων στο νομό Φθιώτιδας και πότε θα ολοκληρωθούν τα ημιτελή έργα του κ. Σουφλιά.


Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή της η κ. Αντωνίου αναφέρει:

«Αν και η ΝΔ δεν είναι πια στην εξουσία, οι πολίτες της Φθιώτιδας βιώνουν σήμερα τις συνέπειες της ανεύθυνης πολιτικής έξι χρόνων του κ. Σουφλιά, που δημιούργησε για τους ίδιους ένα απροσπέλαστο τείχος μέσα στο νομό. Παρότι ο πρώην Υπουργός, μετά από σχετική ερώτησή μου, είχε δεσμευτεί ρητά για την κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου πριν από την επιβολή διοδίων, αυτό που παρέδωσε ήταν ημιτελή έργα και επιβολή διοδίων. Όσον αφορά τη σημερινή κατάσταση των έργων, οι πολίτες βλέπουν την κατασκευή της παράκαμψης Στυλίδας και του κόμβου της Λαμίας να έχουν σταματήσει, ενώ την ίδια στιγμή οι εργασίες για την κατασκευή των διοδίων της Αγίας Τριάδας να βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης οι πολίτες της Φθιώτιδας βιώνουν την μεγάλη αδικία να αναγκάζονται να πληρώνουν διόδια για τις καθημερινές τους μετακινήσεις μέσα στο νομό, ακόμα και μέσα στα όρια των δήμων τους, αφού δεν υπάρχει ολοκληρωμένο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1) Πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τη μεγάλη αδικία των τεσσάρων διοδίων στο νομό Φθιώτιδας και με ποιο χρονοδιάγραμμα; 2) Πότε πρόκειται να ολοκληρωθούν η παράκαμψη Στυλίδας και ο κόμβος Λαμίας; 3) Τι προβλέπεται για την κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου όλου του νομού;»
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details