Αυτοαξιολόγηση Σχολικών Μονάδων

Αυτοαξιολόγηση Σχολικών Μονάδων




Μέσα στον κυκεώνα των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης σε εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό, οικονομικών και φορολογικών μέτρων κτλ και πριν ακόμα ψηφιστεί το λεγόμενο Πολυνομοσχέδιο, το Υπουργείο Παιδείας έστειλε μια εγκύκλιο για την «Αυτοαξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων». Τα κριτήρια της αυτοαξιολόγησης που θέτει η εγκύκλιος συνδέονται με την υλικοτεχνική υποδομή και την εξεύρεση πόρων από το ίδιο το σχολείο, την απώλεια διδακτικών ωρών, τις επιδόσεις των μαθητών κ.α. επιχειρώντας να μετατεθούν όλες οι ευθύνες της εκπαιδευτικής πολιτικής και της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης στη σχολική μονάδα και τους εκπαιδευτικούς. Η ΟΛΜΕ έχει πάρει αρνητική θέση και μέσα από τα Συνέδριά της αλλά η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει, στοχοποιώντας ακόμα περισσότερο τον εκπαιδευτικό και το έργο του αλλά και κατηγοριοποιώντας σχολεία και μαθητές.

Στην πρόσφατη ΓΣ των Προέδρων ΕΛΜΕ υπερψηφίστηκαν (65 ΕΛΜΕ υπέρ, 2 κατά, 3 λευκά) τα παρακάτω:

«Το συνδικαλιστικό κίνημα θα πάρει όλα τα μέτρα για να ακυρώσει στην πράξη επιπτώσεις του «πολυνομοσχεδίου» για την παιδεία:

1. Αρνούμαστε την εφαρμογή της εγκυκλίου «Αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας».

2. Δεν παίρνουμε υποχρεωτικές υπερωρίες.

3. Εφαρμόζουμε στην πράξη από Σεπτέμβρη την απόφαση του κλάδου για δημιουργία τμημάτων με ανώτερο αριθμό τους 25 μαθητές, τους 20 στις κατευθύνσεις και στην Τεχνική Εκπαίδευση και τους 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.

4. Κανείς εκπαιδευτικός δεν αναλαμβάνει το ρόλο του μέντορα – αξιολογητή για τους νέους συναδέλφους μας.

Για την υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα στείλει σε όλους τους συλλόγους διδασκόντων της χώρας σχέδιο αποφάσεων προκειμένου να αποφασίσουν υπογράφοντας αντίστοιχα πρακτικά».



 Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και όλους τους συναδέλφους να εφαρμόσουν τις παραπάνω αποφάσεις αρνούμενοι – σε πρώτη φάση – να δεχτούν να εφαρμοστεί στο σχολείο τους η αυτοαξιολόγηση.

 Καλούμε τους Σχολικούς Συμβούλους που, το τελευταίο χρονικό διάστημα, προσπαθούν να «πιάσουν» το πλάνο των 2 σχολείων, να μην συμπράξουν στην προώθηση και εφαρμογή αυτών των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών.





Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details