δελτίο τύπου από την Τόνια Αντωνίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-4-2010




Μήνυμα με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς



«Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν για την αντιμετώπιση του τεράστιου δημοσιονομικού μας προβλήματος. Το απίστευτο χρέος και η καταρρακωμένη αξιοπιστία της χώρας μας, που κληρονόμησε η σημερινή κυβέρνηση, υπονομεύουν το εισόδημα των εργαζομένων και τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν μετά από αγώνες δεκαετιών. Πάνω από όλα όμως υπονομεύουν τη δυνατότητά μας ως χώρα και ως κοινωνία να ορίζουμε αυτόνομα την πορεία μας.

Ο στόχος μας σήμερα είναι ένας και αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό: να ξεπεράσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα τα δύσκολα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά μας, για να αποκτήσουμε και πάλι ως χώρα και ως λαός την αξιοπρέπειά μας. Η σημερινή κρίση είναι μια τεράστια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα έπρεπε να αλλάξουν και δεν άλλαξαν στην Ελλάδα για δεκαετίες. Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έχουν και τη βούληση και την αποφασιστικότητα να οδηγήσουν τη χώρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Όλοι μας ασφαλώς νιώθουμε και ζούμε και την αγωνία και τον φόβο των πολιτών απέναντι στα μέτρα που είναι αναγκασμένη η κυβέρνηση να πάρει. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να δουλέψουμε, ώστε να βγούμε από αυτό το τούνελ όσο πιο γρήγορα γίνεται και σε λίγα χρόνια να θυμόμαστε αυτή την σκληρή τριετία ως απλώς μια κακή παρένθεση που ήρθε και πέρασε. Είμαστε επίσης αποφασισμένοι στην περίοδο των επώδυνων μέτρων να στηρίξουμε τους οικονομικά ασθενέστερους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, και τους άνεργους, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες της ερχόμενης τριετίας»
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details