ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 5-5-10

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ












Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010







Προς

Πρόεδρο & Δ.Σ. Ε.Σ.Ε.Ε.









Κύριε Πρόεδρε,

Κύριοι Σύμβουλοι,



Αναμφίβολα η χώρα μας περνάει τη χειρότερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας της. Η έξοδος από την κρίση αυτή θα είναι και επώδυνη και μακρόχρονη και χρειάζεται να υπάρξει συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου. Σίγουρα τα μέτρα που θα ληφθούν δε θα είναι ευχάριστα για κανέναν. Ωστόσο, θα πρέπει τούτη τη δύσκολη στιγμή πρώτα και πάνω απ’ όλα να υπάρξει μέριμνα για εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που θα πληγούν περισσότερο από τη λιτότητα που μας περιμένει.

Ως Πανελλήνια Κίνηση Εμπόρων θέλουμε ξεκάθαρα και απερίφραστα να δηλώσουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στο δημόσιο τομέα καθώς κάτι τέτοιο αφ’ ενός θα στερήσει το κράτος από σημαντικά έσοδα, που αφορούν είτε στα ασφαλιστικά ταμεία είτε στη φορολογία, αλλά και θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις εμπορικές επιχειρήσεις, πολλές εκ των οποίων θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να κλείσουν με επακόλουθο πολλοί συνάδελφοι να οδηγηθούν στην ανεργία και την εξαθλίωση. Η μείωση των μισθών όχι μόνο δε λύνει τα προβλήματα της οικονομίας μας, αλλά τα επιτείνει.

Σε ότι αφορά στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και ειδικότερα στον ασφαλιστικό μας φορέα τον ΟΑΕΕ, είναι κοινή η διαπίστωση, ότι αποτελεί τον πλέον αδικημένο ασφαλιστικό φορέα στην Ελλάδα με μέση σύνταξη στα 525€ και με μόλις το 10% των συνταξιούχων να υπερβαίνει τα 1000€. Η δε βιωσιμότητά του βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Αναφορικά δε με τις ασφαλιστικές εισφορές σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αντέξουμε οποιαδήποτε αύξηση τη στιγμή που οι τζίροι των επιχειρήσεών μας μειώνονται και η βιωσιμότητά τους είναι αμφίβολη. Προτείνουμε το πάγωμα των εισφορών έως ότου υπάρξουν σημάδια ανάκαμψης και δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε μείωση των συντάξεων.

Ως τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων εμπόρων, έχουμε ιερό χρέος να αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τους συναδέλφους με όλες μας τις δυνάμεις, πέρα από προσωπικές σκοπιμότητες ή κομματικές εξαρτήσεις.

Γι’ αυτό και προτείνουμε τη συμμετοχή της Ε.Σ.Ε.Ε. στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ μαζί με τη συμμετοχή και της ΓΣΕΒΕΕ.









Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για την «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ»



Ο Επικεφαλής



Νικόλαος Τζίκας

Πρόεδρος Ο.Ε.Σ.Θεσσαλίας

Πρόεδρος Ε.Σ.Λάρισας
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details