Mαλαισία: Ακυρώθηκε ποινή ξυλοδαρμού για γυναίκα που έπινε μπύρα

Mαλαισία: Ακυρώθηκε ποινή ξυλοδαρμού για γυναίκα που έπινε μπύρα
Ακύρωσε ο τοπικός θρησκευτικός ηγέτης την ποινή ξυλοδαρμού που είχε επιβληθεί σε νεαρή μουσουλμάνα που είχε συλληφθεί να πίνει μπύρα στη Μαλαισία.




Η Καρτίκα Σάρι Ντέουα Σουκάρνο είχε δηλώσει ένοχη για το αδίκημα σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο που ισχύει στη χώρα και είχε καταδικασθεί σε έξι μπαστουνιές.



Ωστόσο, σύμφωνα με την οικογένειά της, ο σουλτάνος του κρατιδίου Παχάνγκ ακύρωσε την ποινή, αντικαθιστώντας την με κοινωνική εργασία.



Η Καρτίκα είχε συλληφθεί να πίνει μπύρα σε ξενοδοχείο το 2007.



«Ο σουλτάνος αποφάσισε ότι η ποινή ξυλοδαρμού θα αντικατασταθεί με τρεις εβδομάδες κοινωνικής εργασίας σε ορφανοτροφείο», όπως είπε ο πατέρας της νεαρής γυναίκας στο Γαλλικό Πρακτορείο.



Η υπόθεση έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στη Μαλαισία, όπου ισχύει ο ισλαμικός νόμος για τους μουσουλμάνους και ο αστικός για τους υπόλοιπους.



Η Καρτίκα, μητέρα δύο παιδιών, δεν είχε ασκήσει έφεση και είχε ζητήσει η ποινή της να εκτελεστεί δημοσίως.



Όταν καταδικάστηκε επρόκειτο να γίνει η πρώτη γυναίκα εναντίον της οποίας θα εκτελούνταν η ποινή ξυλοδαρμού με μπαστουνιές στη Μαλαισία. Ωστόσο το Φεβρουάριο τρεις γυναίκες χτυπήθηκαν με μπαστούνι σε φυλακή κοντά στην Κουάλα Λουμπούρ επειδή είχαν έκαναν εξωσυζυγικό σεξ.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details