Κοράλλια στον θόλο του Πλανηταρίου

Μια φωνή εγρήγορσης που «γαργαλάει» την οικολογική μας συνείδηση είναι η ταινία «Κοράλλια και ύφαλοι» η οποία από την Τετάρτη 14 Απριλίου ξεκινά να προβάλλεται στον θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου στο πλαίσιο του εορτασμού του Διεθνούς Ετους Βιοποικιλότη- τας. Με την ίδια αφορμή το Ιδρυμα Ευγενίδου συνεργάζεται με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και εγκαινιάζει την ίδια ημέρα στους ισόγειους χώρους του ιδρύματος τη θεματική έκθεση «Κοράλλια και κοχύλια». Είναι ένας διάλογος κινηματογραφικών εικόνων και εποπτικού υλικού, αφού μέσα από φωτογραφίες, σχέδια και απεικονίσεις ο επισκέπτης καλείται να ανακαλύψει τη μαγεία του υποβρύχιου κόσμου με έμφαση στις ελληνικές θάλασσες. Κοινό σημείο έκθεσης και προβολής, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι- τα πιο ευαίσθητα θαλάσσια οικοσυστήματα.



Μέσα από εναλλαγές εικόνων όλων των ζωντανών οργανισμών που φιλοξενούνται στα νερά των υφάλων του πλανήτη, η ταινία θόλου «Κοράλλια και ύφαλοι» δίνει πολύτιμες πληροφορίες για το περιβάλλον αναρίθμητων μορφών ζωής. Οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Μιχάλης Μαρκάτης, Υρώ Λούπη,Γιάννης Στεφόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος και Ιριδα Μάρα δανείζουν τις φωνές τους στους ήρωες της ταινίας, σκηνοθετημένοι από τον Αργύρη Παυλίδη. Η βουτιά στα νερά του υφάλου θα διαρκέσει ως το καλοκαίρι στον θόλο και ως το τέλος Σεπτεμβρίου στο ισόγειο.





ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

η Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο:



από τις 14 Απριλίου ως το καλοκαίρι. Ισόγειο Ιδρύματος Ευγενίδου: από 14 Απριλίου ως το τέλος Σεπτεμβρίου η Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9469.600,



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=324204&dt=07/04/2010#ixzz0kRr8zSVu
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details