Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα.

Το ζήτημα των κλειστών επαγγελμάτων ανοίγει η κυβέρνηση μετά το Πάσχα, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει δώσει διορία στη χώρα μας ως το τέλος του χρόνου, για την άρση των εμποδίων, που περιορίζουν τον ανταγωνισμό σε κλάδους που, όπως υποστηρίζει, δεν προσφέρονται οι απαιτούμενες, ποιοτικές υπηρεσίες. Καταλύτη στο άνοιγμα των αγορών, θα αποτελέσουν και αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο, έκρινε ως αντισυνταγματικές, τις υπουργικές αποφάσεις που προστατεύουν συγκεκριμένα επαγγέλματα.




Τίτλοι τέλους θα πέσουν σύντομα στα κλειστά επαγγέλματα καθώς επισπεύδονται οι διαδικασίες για το άνοιγμα τους. Στο επίκεντρο θα βρεθούν ο κλάδος των μεταφορών όπως φορτηγά Δημόσιας Χρήσης, βυτιοφόρα, ταξί αλλά και φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι, πρατήρια βενζίνης και άλλοι επαγγελματίες.



Ο αριθμός των αδειών σε φορτηγά δημόσιας χρήσης, βυτιοφόρα και ταξί ανέρχεται σε 34.000 με το κόστος της άδειας για τα βυτιοφόρα να φτάνει τις 200.000 ευρώ και στα φορτηγά τις 300.000 ευρω ενώ υπάρχουν 28.600 άδειες ταξί με το κόστος τους για κάθε μία να ανέρχεται μέχρι τις 200. 000 ευρώ



"Ό,τι αφορά τα φορτηγά θέλουμε ήδη μέχρι τον Μάιο να έχουμε ήδη κλείσει και να πάμε σε μια νομοθετική πρωτοβουλία, αν το θέλουν και οι ίδιοι βέβαια. Για τα ταξί έχουμε χρόνο", τόνισε ο γγ του υπουργείου Μεταφορών, Χάρης Τσιόκας.



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει διορία στη χώρα μας έως εφέτος για την άρση των εμποδίων που περιορίζουν τον ανταγωνισμό σε κλάδους που, όπως υποστηρίζει, δεν προσφέρονται οι απαιτούμενες ποιοτικές υπηρεσίες.



Καταλύτη στο άνοιγμα των αγορών θα αποτελέσουν και δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματικές τις υπουργικές αποφάσεις που προστατεύουν τη μεταφορά υγρών καυσίμων από βυτιοφόρο, καθώς και τη χορήγηση νέων αδειών φορτηγών αυτοκινήτων ΔΧ.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details