Βρέθηκε η «συνταγή» για τον τέλειο γάμο

Αθήνα — Η νύφη πρέπει να είναι πέντε χρόνια νεότερη από το γαμπρό, να έχει ίδιο κοινωνικο-πολιτιστικό υπόβαθρο με αυτόν και να είναι πιο έξυπνη από αυτόν.


Αν αυτά συμβούν, τότε το ζευγάρι έχει 20% περισσότερες πιθανότητες να ευτυχήσει στη ζωή του, σύμφωνα με νέα ελβετική έρευνα, που κατέληξε σε ένα είδος μαθηματικής φόρμουλας για τον τέλειο γάμο.

Η πρωτότυπη μελέτη, που ανέλυσε τις περιπτώσεις περίπου 1.100 ζευγαριών ηλικίας 19-75 ετών, για να διερευνήσει ποιοι κοινωνικοί παράγοντες είναι οι σημαντικότεροι για μια ευτυχισμένη και μακρόχρονη συμβίωση, έγινε από ερευνητές της Σχολής Επιχειρήσεων της Γενεύης και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο European Journal of Operational Research.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο γάμος με ένα διαζευγμένο άτομο, μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας και του δεύτερου γάμου.


Ένα μάλλον απρόσμενο εύρημα εξάλλου είναι ότι αν η γυναίκα έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά ο άνδρας όχι, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες αρμονικής συμβίωσης (συμβαδίζει πάντως με τη «συνταγή» ότι η γυναίκα πρέπει να είναι πιο έξυπνη).

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details