Το 60% των πολιτών κρίνουν αρνητικά τα νέα οικονομικά μέτρα

Το 60% των πολιτών κρίνουν αρνητικά τα νέα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με έρευνα της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega και την εκπομπή «Ανατροπή». Το 44% αυτού του ποσοστού δηλώνει ότι ψηφίζει ΠαΣοΚ.




Το 87% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι διακρίνει ασυνέπεια στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ενώ, σχετικά με το κατά πόσο είναι δίκαια τα μέτρα, το 65,3% τα χαρακτηρίζει άδικα, έναντι 32,9% που τα θεωρεί δίκαια ή μάλλον δίκαια τα μέτρα. Όσον αφορά το κατά πόσο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα, το 47,2%, λέει μάλλον ναι, ενώ, μάλλον όχι απαντά το 48,4%. Από την άλλη, το 65,8% θεωρεί ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να εξαγγείλει τα εν λόγω μέτρα έναντι του 29,8% που έχει αντίθετη άποψη.



Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό 52.4% των πολιτών το οποίο δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να ακολουθήσει εναλλακτική πολιτική, όπως και το ότι το 64.8% καταγγέλλουν τα τηλεοπτικά κανάλια για εκφοβισμό με απώτερο στόχο να προωθήσει η κυβέρνηση ευκολότερα τα μέτρα της.



Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη για την πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος για την Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία. Ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα επιρρίπτει το 52% σε όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠαΣοΚ. Παρόλα αυτά, οι πολίτες δεν εμφανίζονται πεπεισμένοι για το ότι η χώρα είναι στο χείλος της χρεωκοπίας, θεωρούν ότι η χώρα έχει πέσει θύμα κερδοσκοπίας και ότι στερείται στήριξης από την Ε.Ε., σε ποσοστό 81.9%. Το 49.9% προτιμά ένα δάνειο από την Ε.Ε. ενώ μόλις το 21.1% επιλέγει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.



Αναφορικά με τις επιδόσεις της κυβέρνησης, το 48,6% την κρινει θετικά , ενώ το 47,4 % απαντά αρνητικά – μάλλον αρνητικά. Επίσης θετική είναι άποψη του 52% των ερωτηθέντων για τον Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργού, ποσοστό ωστόσο μειωμένο κατά 10 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση τον Ιανουάριο.



Τέλος, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 31,8%, έναντι του 21,1% που συγκεντρώνει η ΝΔ, του 8,7% του ΚΚΕ, του 6,8% του ΛΑ.Ο.Σ. και του 4,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 13.8%.

http://tvxs.gr/news
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details