Ο φορολογικός κανιβαλισμός

Του Θύμιου Παπανικολάου


apo to i-reportergr

Ο φορολογικός κανιβαλισμός της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης εναντίον των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει ιστορικό προηγούμενο: Δεν ξεπερνάει απλώς κάθε όριο, αλλά είναι και χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς συστολές…Ο πρώτος μόνο κύκλος έκλεισε με το φορολογικό νομοσχέδιο που δημοσιοποιήθηκε. Θα επακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι φορολογικού κανιβαλισμού και αφαίμαξης κάθε ζωής από τον ελληνικό λαό. Η αφετηρία αυτού του κύκλου: Αύξηση του ΦΠΑ, η διπλή αύξηση στους ειδικούς φόρους για καύσιμα-τσιγάρα-ποτά, η ονομαστική περικοπή...των αποδοχών εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, το πετσόκομμα του επιδόματος αδείας και των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα. Η συνέχεια: Ομοβροντίες εισοδηματικής αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων οι οποίες καταλήγουν στην κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ. Επιβάλλονται φόροι για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, θεσπίζονται τεκμήρια ιδιοκατοίκησης ακόμα και στις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος εργαζόμενος δε διαθέτει δικό του σπίτι αλλά μένει στο νοίκι, ληστεύονται ακόμα και οι αποζημιώσεις των απολυθέντων (το σήμα για τις μαζικές απολύσεις που θα ακολουθήσουν).

Εκεί φτάνει η πολιτική της τυφλής και ανάλγητης στήριξης του κεφαλαίου:

Από τη μια: να μειώνεις τους συντελεστές φορολόγησης των καθαρών επιχειρηματικών κερδών, να κάνεις …διαπραγματεύσεις και χαριστικές ρυθμίσεις σε όσους έχουν φυγαδεύσει τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, να προσφέρεις 5ετή φορολογική ασυλία σε νέους επιχειρηματίες, να παριστάνεις ότι δήθεν φορολογείς τα διανεμόμενα κέρδη και να μην το κάνεις.

Από την άλλη: να χρεώνεις με τεκμαρτά εισοδήματα ακόμα και τους νεόπτωχους που ζουν σε τρώγλες των 50 και 60 τετραγωνικών μέτρων, να βάζεις εμπόδια σε όσους πασχίζουν να αποκτήσουν το δικό τους κεραμίδι, να κατατάσσεις στους πλούσιους τους χιλιάδες που κυκλοφορούν με σαραβαλάκια των 1.300 κυβικών και πολλά άλλα…

Οι ταχυδακτυλουργοί της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης επιχειρούν να λύσουν ταυτόχρονα δύο ζητήματα:

Αφενός, το μεγάλο κεφάλαιο να συνεχίσει να απολαμβάνει φορολογική, ουσιαστικά, ασυλία, αφετέρου να αυξηθούν οι εισπράξεις από την άμεση φορολογία.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με την ακόμα μεγαλύτερη φοροκλοπή των μισθωτών, που έτσι κι αλλιώς σηκώνουν το κύριο βάρος της άμεσης φορολογίας και χτυπώντας αλύπητα τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, καθώς και μικρούς επιχειρηματίες.

Γονατίζοντας ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα, εκτιμούν ότι θα βρεθούν πιο κοντά στην εκπλήρωση της αποστολής τους: Να βοηθήσουν τους εκπροσώπους του κεφαλαίου να σκαπουλάρουν την κρίση, μεταφέροντας όλα τα βάρη στις οικονομικά αδύνατες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Θα ακολουθήσουν και άλλου κύκλοι κανιβαλισμού κατά του ελληνικού λαού οι οποίοι θα αφορούν το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά και την παραπέρα απελευθέρωση των αγορών.

Οι επιθέσεις εναντίον της οικονομικής, κοινωνικής, αλλά και πολιτικής και εθνικής υπόστασης του ελληνικού λαού θα κλιμακωθούν δίχως όρια και δίχως ημερομηνία λήξης…

Κανιβαλισμός κερδών και παραλογισμού

Θα παραθέσουμε δίπλα στον κανιβαλισμό κατά των εργατικών εισοδημάτων και των όρων διαβίωσης του λαού τον κανιβαλισμό των κερδών του διεθνούς κεφαλαίου.

Έτος 2009: Χρονιά της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού.

Αυτή τη χρονιά οι Κροίσοι των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, από 793 αυξήθηκαν σε 1.011…

Στις ΗΠΑ του Ομπάμα: 37 εκατομμύρια του αμερικανικού λαού ζουν καθημερινά με συσσίτιο.

7 εκατομμύρια απολύσεις.

1,5 εκατομμύρια κατασχεμένες κατοικίες…

Οι Κροίσοι αυξήθηκαν κατά 44, έφτασαν τους 403 και η προσωπική τους περιουσία «αυγάτισε» κατά 200 δισ. (!) και από 1,1 πήγε στα 1,3 τρισ. δολάρια!

Στην Ευρώπη τον ίδιο χρόνο της κρίσης, 2009:

Οι Κροίσοι από 196 έγιναν 248 και ο προσωπικός τους πλούτος από τα 665 δισ. δολάρια εκτινάχτηκε στο 1 τρισ. δολάρια, δηλαδή αυξήθηκε κατά 335 δισεκατομμύρια!

Παρόμοια ποσοστά κερδοσκοπικού κανιβαλισμού υπάρχουν και για την Ελλάδα.

Χρειάζεται να προσκομιστούν περισσότερα στοιχεία για να πιστοποιηθεί ο απάνθρωπος και αποτρόπαιος χαρακτήρας του καπιταλιστικού συστήματος και ο κανιβαλισμός της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης κατά του λαού και υπέρ του κέρδους των Κροίσων;
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details