Βόλος: Εγκαίνια για το Αστρονομικό Δεκαπενθήμερο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Αστρονομικού 15μέρου που διοργανώνει η Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, υπό την αιγίδα της ΕΚΠΟΛ και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΩΝΙΑ» του Δήμου Νέας Ιωνίας.






Στα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης, που λειτουργεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος στην πόλη, το παρών έδωσαν τα μέλη της Εταιρίας, εκπρόσωποι του Δήμου Νέας Ιωνίας, του ΕΚΦΕ Μαγνησίας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Μαγνησίας Π. Μαβίδης εξήρε το έργο της Εταιρίας και τόνισε την εκπαιδευτική αξία της εν λόγω έκθεσης, σημειώνοντας πως ήδη 880 μαθητές από εννέα σχολεία όλου του Νομού έχουν δηλώσει την προθυμία τους να την επισκεφθούν και να ξεναγηθούν σε αυτή από μέλη της Εταιρίας.





Με το πέρας των εγκαινίων, πλήθος κόσμου που παρέστη, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση από τα ίδια τα μέλη της Εταιρίας Αστρονομίας και να δει από κοντά γκραβούρες, χάρτες, ουράνιες σφαίρες τηλεσκόπια και επιπεδόσφαιρα που χρονολογούνται από τις αρχές ταυ προηγούμενου αιώνα.





Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο ταυ Δήμου Νέας Ιωνίας διαλέξεις, σεμινάρια, εργαστήρια και αστροβραδιές παρατήρησης αστερισμών με τηλεσκόπιο στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο, τα πρόγραμμα των οποίων αναρτάται στην Ιστοσελίδα www.astronoms.gr.





Στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου φιλοξενείται έκθεση έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού των κ. Ευστάθιου Ζαφρατζά, του ΕΚΦΕ Μαγνησίας και της βιβλιοθήκης του 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, καθώς κι έργα ζωγραφικής του Π. Πλιάσσα εμπνευσμένα από το Διάστημα, η οποία θα λειτουργεί καθημερινά τις ώρες 09:00 - 18:00 και 18:00 - 21:00, και το Σαββατοκύριακο.





Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ για τη δήλωση συμμετοχής σχολικών μονάδων και ιδιωτών σε οργανωμένες περιηγήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 24210 - 66789 (κα Χριστίνα Τσούλου ).

http://www.trikalanews.gr/article/9140/
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details