Τα Πασχαλινά «μπιλιετάκια» για 2.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Μετά το Πάσχα σε περίπου 2.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα έρθουν τα πρώτα «μπιλιετάκια» από το Κτηματολόγιο. Οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη και να δώσουν 35 ευρώ, «κτηματόσημο» για τα ακίνητα που είχαν δηλώσει στα πρώτα πιλοτικά προγράμματα του Κτηματολογίου τις χρονιές 1997 -1999.




Τότε, οι ιδιοκτήτες αυτοί δεν είχαν πληρώσει «κτηματόσημο», καθώς η κατάρτιση του Κτηματολογίου γινόταν με ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ τώρα γίνεται με αυτοχρηματοδότηση.Μετά τις διακοπές λοιπόν του Πάσχα, θα τους έρθει ειδοποιητήριο για να πληρώσουν το λογαρισμό και θα έχουν προθεσμία ένα μήνα. Εκτιμάται ότι από την πληρωμή των τελών αυτό το κράτος θα βάλει στα ταμεία του περίπου 200 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη από την πρόσφατη είσπραξη του «κτηματόσημου» σε 107 περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν 250 εκατ. ευρώ.



Δεν τελειώνουν όμως εδώ οι πληρωμές για το Κτηματολόγιο, αφού το 2012 ή αρχές του 2013 θα αρχίσει και η αποστολή ειδοποιητηρίων για την καταβολή του αναλογικού τέλους 1 επί της χιλίοις επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που δηλώθηκαν τελευταία στο Κτηματολόγιο
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details