Από τα χωράφια ξέφυγε η Μπατζελή τα μπλόκα των αγροτών

Μέσω παρακαπτηρίων οδών έφτασε στην Agrotica η Κατερίνα Μπατζελή, η οποία κατά την ομιλία της στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσε έμφαση στις διαρθωτικές αλλαγές, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα του αγροτικού τομέα. Από την πλευρά των αγροτών, ο εκπόσωπος τους Γιάννης Βογιατζής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "η κυρία υπουργός αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί μας, παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι είναι ανοιχτή σε διάλογο. Προτίμησε να μας γυρίσει την πλάτη και να παρακάμψει τα μπλόκα".




Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι αγρότες απέκλεισαν τον κάθετο δρόμο, που συνδέει τον αερολιμένα με το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν επιβάτες αεροπορικών πτήσεων και εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο. Δήλωσαν πάντως ότι θα ανοίξουν τον κόμβο, που οδηγεί στο αεροδρόμιο και να επιστρέψουν στο μπλόκο των "Πράσινων Φαναριών".



Κατά την ομιλία της η υπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά θεσμικές παρεμβάσεις για την επίλυση του αγροτικού ζητήματος.

"Η λογική του να ακολουθήσουμε την πεπατημένη της αδράνειας και των μικροδιευθετήσεων, χωρίς να διαμορφώσουμε νέο σύγχρονο και βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, έχει οριστικά χρεοκοπήσε"» τόνισε χαρακτηριστικά.



Η ίδια πρόσθεσε ότι οι κινητοποιήσεις έχουν κόστος, όχι μόνο για την κοινωνία, αλλά και για τους ίδιους τους αγρότες και την αγροτική οικονομία και ανέφερε ότι "επιδιώκεται η σχεδιασμένη στήριξη του αγροτικού τομέα με πολιτικές, ουσιαστικές αλλαγές και πόρους που θα στοχεύουν στην μακροχρόνια βιωσιμότητά του και θα στηρίζουν ολοκληρωμένα τον πληθυσμό της υπαίθρου. Κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές για να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή κρίση και να προετοιμάσουμε την αγροτική οικονομία και τους ίδιους τους αγρότες για τη μετά το 2013 εποχή.



Ο στόχος αυτός δεν μπορεί να 'μπλοκαριστεί'. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε. Τις μεγάλες αλλαγές τις κάνουμε όλοι μαζί". Τέλος, διαβεβαίωσε ότι ο κοινωνικός διάλογος, που εγκαινιάστηκε στο Ζάππειο θα συνεχιστεί.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details