Πελάτες θύματα αλλά και ασφαλιστές της Ασπίς συγκεντρώθηκαν στη 'Μεγάλη Βρετάνια'

Πάνω από χίλιοι αγανακτισμένοι Πελάτες και Διαμεσολαβούντες της Ασπίς συγκεντρώθηκαν στη «Μεγάλη Βρετανία» χθες το απόγευμα και αναστάτωσαν ολόκληρο το ξενοδοχείο, σε σημείο που η Διεύθυνσή του τρεις φορές τους παρακάλεσε να μειώσουν τις φωνές τους!




Το τι έγινε δεν περιγράφεται!



Τη δεύτερη αυτή Εκδήλωση Οργάνωσαν οι Διαμεσολαβούντες της Ασπίς μαζί με Πελάτες τους και ουδέποτε φαντάστηκαν ότι θα προσέλκυε τόσο κόσμο. Το τι ακούστηκε δε λέγεται. Μερικοί Βουλευτές που παραβρέθηκαν γιουχαΐστηκαν και μερικοί έφυγαν έντονα δυσαρεστημένοι. Άλλοι δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις απόψεις τους. Οι φωνές από κάτω ήταν γεμάτες έκδηλη οργή και κραύγαζαν μηνύματα όπως:



«Αίσχος στους Έλληνες Βουλευτές που κάθονται απαθέστατοι, ενώ το λαμόγιο ο Ψωμιάδης να κυκλοφορεί ελεύθερος!»



«Μη μας πείτε η Ελληνική Δικαιοσύνη… γιατί εδώ… γελάμε»!



«Είστε όλοι συνυπεύθυνοι»!



Δε ζητάμε «Επιδοτήσεις»! Ζητάμε τα Λεφτά μας, που τα έκλεψαν οι Υπάλληλοι του Υπουργείου Εμπορίου μαζί με τον Ψωμιάδη και εξέδιδαν χαρτιά ότι τα Αποθεματικά του έχουν καλώς! Θα Μηνύσουμε όλα αυτά τα Λαμόγια που έφαγαν τα λεφτά μας.





Προηγουμένως οι δύο Επόπτες Εκκαθαριστές Βλαχογιάννης και Παντελίδης διαβεβαίωσαν τους παρευρισκόμενους ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αρχίσουν να ρευστοποιούν τα περιουσιακά στοιχεία των Εταιρειών, ώστε να αρχίσει η μερική έστω επιστροφή των χρημάτων των Ασφαλισμένων.



Ο Βουλευτής του Συνασπισμού Στρατούλης δήλωσε το εξής χαρακτηριστικό: «Οι Εταιρείες που πήραν τους Ασφαλιστές της Ασπίς να πληρώσουν και τους Ασφαλισμένους που νοσούν με βαριές ανίατες ασθένειες και βρέθηκαν ξαφικά στο δρόμο χωρίς περίθαλψη, χωρίς κανένας φορέας να αναλαμβάνει τη Νοσηλεία τους!»



Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τη… γαϊδουριά της Πολιτικής Εξουσίας, η οποία όφειλε να εκδώσει αμέσως Κρατικές Εγγυητικές Επιστολές για όλους τους Νοσηλευομένους με ανίατες ασθένειες που βρέθηκαν ξεκρέμαστοι μετά το κλείσιμο των Εταιρειών.



Ένας κραύγασε κάποια στιγμή: «Εσείς δεν τους δίνατε την άδεια να αποσπούν τα Ασφάλιστρά μας; Θα αναλάβετε τις ευθύνες σας;».



Εγκληματική η Σιωπή της Πολιτείας! Ούτε ένας από το Υπουργείο Οικονομικών δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Δεκάδες επιστολές και εξώδικα έμειναν αναπάντητα από τους αρμόδιους.



Ένας ομιλητής δήλωσε ότι χάρη στην πρόθυμη συνεργασία της Προέδρου του Συλλόγου των Ασφαλιστών, Ελένης Γρυπάρη, η οποία μιλάει άψογα αγγλικά, πήγαν στις Βρυξέλλες, υπέβαλαν το αίτημά τους και σε 5 ώρες πήραν απάντηση ότι αυτό διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Επίτροπο, που ονομάζεται T. Kukal. Το τηλέφωνό του είναι: 32 2 299111. Η δε διεύθυνσή της Υπηρεσίας του είναι: Markt-info@ec.europa.cu.



Ο Επίτροπος υποσχέθηκε ότι θα ενεργήσει ώστε να εφαρμοστούν οι Κοινοτικές Οδηγίες, παρόλο που το κάθε Κράτος-Μέλος της Ε.Ε. ασκεί τη δική του Εποπτεία. Δήλωσε επίσης ότι στα περισσότερα Ευρωπαϊκά Κράτη η Νομοθεσία έχει προβλέψει τη Διάδοχη Κατάσταση που αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις των εταιρειών που κλείνουν για διάφορους λόγους! Στο Ελλαδιστάν, φυσικά, δεν προβλέπεται τίποτα παρόμοιο!



Ένας διαμεσολαβητής δήλωσε ότι δε θα επιτρέψουν να γίνει καμία πράξη εκκαθάρισης αν δεν τη βάλουν κάτω από το μικροσκόπιο!



Η Ελένη Γρυπάρη μεσολάβησε και ενέπλεξε και τον Πανευρωπαϊκό Σύλλογο Διαμεσολαβούντων Bipar, ο οποίος ήδη δρομολόγησε τις έγγραφες διαμαρτυρίες του!



Το μόνο ίσως πράγμα που είναι πιθανόν να ενεργοποιήσει την εντελώς απαράδεκτη αδράνεια και απάθεια της Πολιτείας είναι η επέκταση του πρόσθετου Διασυρμού τους στις Βρυξέλλες! Τον εδώ Διασυρμό τους τον έχουν… συνηθίσει!



Η εκπρόσωπος του ΕΚΠΟΙΖΩ δήλωσε ότι μόνο οι Συλλογικές Προσπάθειες φέρνουν αποτελέσματα. Όλα τα άλλα η Πολιτεία τα αγνοεί! Μερικοί φώναξαν και πολλοί συμφώνησαν να πάνε όλοι μετά τη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή να διαμαρτυρηθούν.



Μετά από αρκετές ομιλίες Διαμεσολαβούντων που βρίσκονταν στην έδρα, οι οποίοι οργάνωσαν την εκδήλωση και οι Πελάτες οφείλουν να το αναγνωρίσουν αυτό, το λόγο πήραν δύο Πελάτες-Θύματα που είπαν τα εξής και καταχειροκροτήθηκαν. Η Αγάπη Πατακού είπε χαρακτηριστικά: «Άλλο πράγμα είναι να μιλάς για Ασθένειες και άλλο να είσαι Άρρωστος! Άλλο πράγμα να μιλάς για Ασφάλεια Ζωής και άλλο να σου πεθαίνει ο δικός σου Άνθρωπος! Οι Ασθένειες δεν ενδιαφέρονται τι λέει η Νομοθεσία, οι Εποπτικές Αρχές ή ο Υπουργός! Απαιτούν εδώ και τώρα Παροχές και Χρήματα. Για αυτά πληρώναμε τόσα χρόνια! Αδικαιολόγητη και Ασυγχώρητη η Πολιτεία με τη πεντάμηνη Σιωπή της!».



Η συμβολαιογράφος από τη Χαλκίδα κ. Σιδέρη δήλωσε με τη φωνή της να πάλλεται από οργή και αγανάκτηση: «Έσκασα! Εκατοντάδες τηλεφωνήματα έμειναν αναπάντητα! Δεν μπορώ να δουλέψω, δεν μπορώ να κοιμηθώ, βράζω από θυμό για ό,τι μου συνέβη… Οφείλουμε να οργανωθούμε και να απαιτήσουμε τα Χρήματά μας. Δε ζητιανεύουμε! Η Πολιτεία φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Πρέπει να γνωρίζουμε σε τι είδους σύλλογο θα συμμετέχουμε. Και οι διαμεσολαβούντες έχουν τις ευθύνες τους!».



Το I.D. υποστηρίζει ότι δεν ήταν όλοι οι Διαμεσολαβούντες συνυπεύθυνοι. Πολλοί πουλούσαν αποκλειστικά Νοσοκομειακά Προγράμματα και Συνταξιοδοτικά ετήσιων καταβολών. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που δεν πουλούσαν τα «Επενδυτικά» των Εταιρειών της Ασπίς! Το συμφέρον των Πελατών μάλλον θα εξυπηρετηθεί με τον κοινό Σύλλογο με τους Διαμεσολαβούντες, γιατί οι Πελάτες μόνοι τους θα δυσκολευτούν να οργανωθούν αποτελεσματικά. Σε αυτό το σημείο οι Πολιτικοί ποντάρουν: Στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Άνθρωποι να λειτουργήσουν συλλογικά. Δέκα μόνο Άνθρωποι να συγκεντρωθούν και να προσπαθήσουν να ιδρύσουν ένα σύλλογο δεν θα τα καταφέρουν. Όλοι θα θέλουν να γίνουν Πρόεδροι και όλοι μιλάνε και θέλουν να γίνει το δικό τους, Κανένας δεν ακούει. Όλοι θέλουν μόνο να Μιλάνε!



Οι Ασφαλιστές, αντίθετα, έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν από δέκα μέχρι και εκατό Πελάτες ο καθένας και να διευρύνουν σημαντικά τον αριθμό των θυμάτων! Όσο περισσότεροι είναι, τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο Αγώνας τους!



Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία που δεν την ξαναζήσαμε. Άλλη μια φορά συνειδητοποιήσαμε ότι η χώρα μας είναι η χειρότερη της Ευρώπης και οι Πολιτικοί μας στυγνοί Αμετανόητοι Εγκληματίες!



Δεν Παραδέχονται Τίποτα



Δεν Ντρέπονται για Τίποτα



Δε Μετανοούν για Τίποτα



Δεν κάνουν Τίποτα το Ουσιαστικό, το Θεσμικό, που θα μπορούσε να βελτιώσει λίγο την Κατάσταση!



Επιμένουν να μας Κυβερνάνε και να… Ελέγχουν τον… Εαυτό τους τόσο Ξεδιάντροπα, που σε λίγο καιρό δε θα μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους ακόμα και αν τους προστατεύει ολόκληρος ο Ελληνικός Στρατός!



Για πάνω από δέκα χρόνια η Πολιτεία εισέπραττε γραπτές επώνυμες Καταγγελίες Πελατών κατά των Εταιρειών της Ασπίς! Δε θα καθίσει κανένας στο σκαμνί να δώσει μερικές απαντήσεις;

απο το http://www.insurancedaily.gr/
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details