Διάγγελμα Παπανδρέου με σκληρά μέτρα για όλους τους Έλληνες

Σκληρά μέτρα για όλους τους Έλληνες εξήγγειλε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ανακοίνωσε βασικά τα στοιχεία του νέου φορολογικού νομοσχεδίου αλλά και έκτακτα μέτρα για την τόνωση της Ελληνικής Οικονομίας.




"Οφείλουμε να δράσουμε άμεσα και αντικειμενικά" ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε νωρίτερα με τους πολιτικούς αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων. "Τους ζήτησα να συμπαραταχθούν με την εθνική προσπάθεια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύριο θα κρίνει θετικά το πρόγραμμά μας" τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ενώ πρόσθεσε πως τα νέα μέτρα έχουν στόχο το νοικοκύρεμα της Οικονομίας και τη στήριξη μικρομεσαίων και ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων.



Αναφέρθηκε με σκληρή γλώσσα στην αρνητική δημοσιότητα στην διεθνή πολιτική σκηνή, κάνοντας λόγο για "κερδοσκοπικό παιχνίδι με κέντρο την Ελλάδα, το οποίο έχει ως στόχο να πλήξει και το νόμισμα του ευρώ". Ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε πως εξαιτίας του "αμαρτωλού" παρελθόντος της χώρας μας οι όροι δανεισμού γίνονται κάθε μέρα και ευπαθέστεροι. "Απειλούν να πνίξουν την Οικονομία και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού" επισήμανε.



"Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα. Προχωράμε σε αύξηση των εσόδων, μείωση της δαπάνης και της σπατάλης" τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξήγγειλε τις βασικές ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. "Δεν είναι δίκαιο να σηκώνουν τα βάρη οι μικρομεσαίοι.



Οι έχοντες και κατέχοντες θα κληθούν να συμβάλλουν περισσότερο. Πρέπει να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα" υπογράμμισε, ενώ ανακοίνωσε την αύξηση της φορολογίας στις Off Shore εταιρίες, οι οποίες "κρύβουν βίλες, πολυτελή αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής". Πάντως, ανέφερε πως πολλά από τα νέα μέτρα θα αποδώσουν καρπούς το 2011.



Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως μέσα στο 2010 θα υπάρξουν αυξήσεις στα καύσιμα, ενώ θα σημειωθεί ραγδαία μείωση των δαπανών στο Δημόσιο. "Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για μείωση του αριθμού των υπαλλήλων με διάφορους τρόπους.



Δεν θα γίνουν προσλήψεις το 2010 και θα μπει "ταβάνι" σε υψηλόμισθους υπαλλήλους και στελέχη" επεσήμανε, ενώ τόνισε πως έρχεται μείωση των επιδομάτων κατά 10%. Τέλος, αναφέρθηκε και σε αύξηση των ορίων ηλικίας, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει κάτι σαφές.

Τα πρόσθετα έκτακτα μέτρα που εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου:



- αύξηση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων που δεν επανεπενδύονται, δηλαδή με την φορολόγηση των μερισμάτων των μετόχων.

-αύξηση στη φορολογία των offshore εταιρειών και της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας

-αύξηση του φόρου στα καύσιμα.

-γενικό "πάγωμα" μισθών στο Δημόσιο

-αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details