Προσωπικές στρατηγικές τινάζουν στον αέρα τις κινητοποιήσεις

Από το http://www.antinews.gr
Σας το είχαμε επισημάνει εδώ και αρκετές ημέρες ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις, με τον τρόπο που οργανώθηκαν αλλά και με τους ανθρώπους που βγήκαν μπροστά όπως ο Μπούτας στη Θεσσαλία, ο Αραμπατζής στον Προμαχώνα και ο Γκανής στην Αλαμάνα, δεν θα είχαν ευνοϊκό τέλος για τους αγρότες.




Σας είχαμε πει, και εισπράξαμε πολλές αντίθετες απόψεις, ότι δεν μπορεί να κάνουν κουμάντο στα μπλόκα οι δήθεν επαναστάτες, τα «γκρουπούσκουλα» του κάθε κόμματος και οι κατά φαντασίαν Μαρίνοι Αντύπες οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα προβλήματα της αγροτιάς για προσωπικά τους οφέλη.



Τα τελευταία 24ωρα αυτές οι προσωπικές στρατηγικές τινάζουν στον αέρα τις κινητοποιήσεις και σε λίγο η κυβέρνηση θα μιλά για περήφανη νίκη αφού ούτε δεσμεύτηκε για τίποτε, ούτε μύτη μάτωσε, ούτε εισέπραξε λαϊκή οργή.



Οι αγρότες αντί να πάρουν με το μέρος τους την κοινωνία φρόντισαν να την έχουν απέναντί τους, όπως και τα ΜΜΕ που έπαιξαν το ρόλο τους στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.



Ομως, οι αγροτοσυνδικαλιστές, κοπιάροντας τα χούγια των πολιτικών της Αθήνας, το ’ριξαν στις προσωπικές στρατηγικές και στις κομματικές γραμμές. Ο Μπούτας, κατάλοιπο της δεκαετίας του ’80 νομίζει ότι προσφέρει υπηρεσίες στους αγρότες με το να είναι ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη Θεσσαλία. Οι «πράσινοι» αγρότες αφού έκαναν τους λεονταρισμούς τους, «λούφαξαν» στην συνέχεια πιεζόμενοι από το κόμμα. Οι «γαλάζιοι» σπασμένοι σε χίλια κομμάτια με τον άλλοτε στρατηγό Κοκκινούλη να μη θέλει τα μπλόκα, τον Σιδερόπουλο να είναι ήξεις αφίξεις και τον Αραμπατζή από τον Προμαχώνα να κλείνει όποτε θέλει τα σύνορα προκαλώντας οργή σε Έλληνες και Βούλγαρους επαγγελματίες.



Αν έβλεπε μόνο κάποιος τι έγινε στις Σέρρες την Παρασκευή που συναντήθηκαν οι αγρότες θα καταλάβαινε το μέγεθος του εμφυλίου που έχει ξεσπάσει. «Ουστ» φώναζε ο Αραμπατζής όσους γαλάζιους της Θεσσαλίας αποχωρούσαν, κάποιοι έκλειναν τα σύνορα, άλλοι έκλειναν ραντεβού για την Τρίτη με την Μπατζελή και ο Μπούτας σήκωνε το λάβαρο της Κομμουνιστικής Διεθνούς στη Λάρισα.



Ωραία τα κατάφεραν. Θα φύγουν ηττημένοι από τα μπλόκα, θα κάνουν μήνες να σηκώσουν κεφάλι από τη ντροπή, η κυβέρνηση θα πανηγυρίζει και οι αγροτοσυνδικαλιστές θα συνεχίσουν να πίνουν τα τσίπουρά τους στην υγεία των κορόιδων…

απο http://www.antinews.gr/?p=32940
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details