κυνήγι του θησαυρού



Η κατάρρευση του οδοστρώματος, στην οδό Αίαντος, στην περιοχή Σαμπάναγα του Δήμου Αισωνίας, Μαγνησίας, αποκάλυψε ότι κάποιοι «καλά διαβασμένοι» αποδόθηκαν στο κυνήγι του θησαυρού και για το σκοπό αυτό είχαν σκάψει σήραγγα, κάτω από το δρόμο και σε μήκος περίπου οκτώ μέτρων, ώστε να φτάσουν στη «λεία» τους, που θεωρείται ότι βρισκόταν στις ρίζες ενός αιωνόβιου πλατανιού.



Μάλιστα οι άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει και χρησιμοποιούσαν ένα κοντέινερ, σε διπλανό περιφραγμένο οικόπεδο, όπου φαίνεται ότι τοποθετούσαν το χώμα που έβγαζαν, για να σκάψουν τη σήραγγα…



Όλα έγιναν προχθές, όταν από το δρόμο επιχείρησε να περάσει ένα μεγάλο φορτηγό, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το οδόστρωμα.



Επί τόπου πήγε χειριστής με «τσαπάκι» του Δήμου Αισωνίας, που ενημερώθηκε από τους περίοικους, για να αποκαταστήσει προσωρινά το κατεστραμμένο οδόστρωμα.



Τόσο ο χειριστής, όσο και οι περίοικοι αντίκρισαν με έκπληξη την άσφαλτο να υποχωρεί και να αποκαλύπτεται μια σήραγγα μήκους περίπου οκτώ μέτρων (όσο είναι το οδόστρωμα), που κατέληγε σε ένα παλιό κομμένο πλατάνι, έξω από τον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Σαμπάναγα.



Όπως έλεγαν περιοίκοι που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, φαίνεται ότι αυτοί που έσκαψαν τη σήραγγα αναζητούσαν θησαυρό ή κάτι πολύτιμο, ενώ είναι άγνωστο αν τελικά κατάφεραν να πετύχουν το σκοπό τους, ή το τυχαίο αυτό γεγονός απέτρεψε τα σχέδιά τους.



Πάντως, η όλη δουλειά φαίνεται να ήταν προετοιμασμένη πολύ καλά και το σκάψιμο να διήρκεσε αρκετούς μήνες, καθώς το σκάψιμο γινόταν πολύ κοντά σε σπίτια και δίπλα από έναν δρόμο που παρουσιάζει ιδιαίτερη κίνηση, καθώς συνδέει το Βόλο με το Διμήνι.



Μέχρι στιγμής η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η υπηρεσία της Αρχαιολογίας εκτίμησαν ότι οι άγνωστοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους.



Μagnesianews.gr


http://enimerwsi-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_8424.html
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details