απόψεις περί φοροδιαφυγής....


Του γαϊδάρου το σχοινί μονό δε φτάνει, διπλό φτάνει και περισσεύει. Ερμηνεία: όσα παραπάνω ελεύθερα βήματα κάνει ο γάιδαρος, τόσο πιο έντονη ψευδαίσθηση ελευθερίας του δημιουργείται και τόσο πιο πολύ του κακοφαίνεται όταν τελειώνει το σκοινί.


Αυτά για τα γαϊδουράκια. Και τώρα, για τους ανθρώπους που είναι και πονηρούληδες. Την

ψευδαίσθηση ελευθερίας τη νιώθουν σαν ασυδοσία οι κυβερνήτες. Και αυτό είναι το τελευταίο άλλοθι που τους έμεινε για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα Σε ποιο πλεονεκτική θέση λόγω υποτιθέμενης σοσιάλ...τάδε ιδεολογίας, βρίσκονται οι καινούργιοι κυβερνήτες. Χρησιμοποιώντας νέα και πιο κομψά εργαλεία που όμως τα δουλεύουν καλά –τους συνδικαλιστές-βλέπουμε καινούργιες μουτσούνες στα τηλεπαράθυρα, εκπροσώπους επαγγελματικών σωματείων να μαλώνουν τους πολίτες για έλλειψη φορολογικής συνείδησης. Ρε παιδιά, αυτός ο συνδικαλισμός είναι πραγματικά ευχή όταν γεννιέται και γίνεται η χειρότερη κατάρα όταν πατάει στα πόδια του.

Έναν απλό λογιστή να ρωτήσουν, θα τους πει ότι δεν μένει μαγαζί ανοιχτό χωρίς φοροδιαφυγή. Είναι τόσο απλό που πράγματι για όποιον το αντιλαμβάνεται, είναι εξοργιστικό. Δε γίνεται το πέντε και πέντε είκοσι, όσο και να φωνάζουν οι πεταλωτές, οι συνδικαλιστές και τα λαμόγια της ενημέρωσης, όσο και να τρομάζουν τον κόσμο για σαφάρι του ΣΔΟΕ, της εφορίας, του ΙΚΑ και για δήθεν δημοσιονομική περιδίνηση που την προκαλούν τα φτωχά υποζύγια.

Τα λεφτά των ταμείων τα υπεξαίρεσαν αυτοί και οι προηγούμενοι τους. Όταν, λοιπόν, αποδέχονται την κληρονομιά της ταμπέλας ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ για να κάνουν λίγο τρενάκι εξουσίας, πρέπει να αποδέχονται και την κληρονομιά της ευθύνης και όχι να τα φορτώνουν στον γάιδαρο που έγινε ασύδοτος.

Καλούν, λοιπόν, και τους πάλαι ποτέ κουτόφραγκους εκπρόσωπους της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΤ, για σκιάχτρα-μπαμπούλες ώστε να προφασιστούν πως το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και θα αναγκαστούν να λάβουν αυτά τα μέτρα που έλεγε ότι θα λάβει ο Καραμανλής ο οποίος βέβαια τα έλεγε για να μην βγει και δήλωνε πως δε θα λάβει ο Παπανδρέου για να βγει... βέβαια.

Απλοϊκές στρατηγικές, αλλά επαρκείς. Έχοντας εκμαυλίσει τον αντίπαλο (λαό) και έχοντας τον αφοπλίσει (με απαξιωμένο τον συνδικαλισμό, τα κόμματα, τις ιδεολογίες και τον κοινό νου), η άλωση γίνεται περίπατος. Το οξύμωρο είναι ότι δεν θα μείνει κάτι για λάφυρο. Τα λάφυρα τα έχουν προ αρπάξει.

Ο Έλληνας κοντεύει στο «να κάψει την καλύβα του να μην τον τρώνε οι ψύλλοι». Όμως και το οικόπεδο της καλύβας υποθηκευμένο είναι!

Τυχαία νομίζετε πως αναφέρθηκε ο Παπανδρέου στο παλιό αλλά πάντα επίκαιρο... «εθνική κυριαρχία»; Όταν οι διάφοροι οίκοι υποβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, τι άλλο είναι από ρίξιμο της αξίας του οικοπέδου (ΕΛΛΑΣ). Όταν σε κάποιον που ζει με δανεικά του αυξάνεις το επιτόκιο, είναι σα να του βάζεις ημερομηνία λήξεως. Πώς είναι δυνατόν αφού εκατόν τόσα χρόνια δανείζεται, να ξοφλήσει ξαφνικά; Τι είναι αυτό που θα αντιστρέψει τα πράγματα; Απλά, η αύξηση των επιτοκίων θα συντομεύσει την χρεωκοπία Αν προλάβουμε και δώσουμε το οικόπεδο αντιπαροχή, θα μείνει και ένα διαμερισματάκι με ημιυπαίθριο, αλλιώς θα μας κατασχέσουν και το οικόπεδο και μας βλέπω λαθρομετανάστες στο Αφγανιστάν...(μεγάλη πλάκα θα έχει ο Άδωνις να καθαρίζει τζάμια στα φανάρια της Καμπούλ). Έτσι ακριβώς καλλιεργείται η ιδέα της προσαρμογής και υποτέλειας του κοσμάκη. Έτσι γίνεται η de factο αποδοχή του «μη χείρον βέλτιστον».

Εν τέλει, θεωρώ ότι θα σε πάρουν στα σοβαρά μόλις αρνηθείς να πληρώσεις οποιονδήποτε φόρο. Και γιατί να πληρώσεις, αφού έτσι κι αλλιώς σύνταξη οι γονείς σου δεν θα πάρουν, το παιδί σου θα μείνει αμόρφωτο και αν αρρωστήσεις θα πεθάνεις... αν δεν είσαι πολύ τυχερός. Και λίγους φόρους να πληρώσεις θα σε λένε ασύδοτο φοροφυγά και όλα αυτά αν δεν φας και καμιά μαχαιριά από κανά φτωχομπάσταρδο που θα θέλει να σου αρπάξει την άδεια σου τσάντα. Άσε που αν η κακιά σου μοίρα σε στείλει σε κανά δικαστήριο, την έβαψες.

Για όλα αυτά, λοιπόν, τα παραπάνω μην πληρώνεις τίποτα. Και στο πρώτο δημόσιο υπάλληλο που θα πάει να σε ελέγξει, να του δώσεις καρπαζιές και κλωτσιές. Αυτοδικία, λοιπόν, αφού δεν υπάρχει δίκαιο. Αυτά μαζί με το κλείσιμο της τηλεόρασης, είναι μια επανάσταση. Και σοβαρά θα σε πάρουν και θα ανεβάσεις και τα ποσοστά της αυτοεκτίμησής σου.

Διερωτώμενος αν εγώ τα έχω κάνει όλα αυτά, απαντώ ότι τα έχω κάνει, αλλά μόνον όταν με βόλευε. Γι’ αυτό λοιπόν είναι σαν να μην τα έκανα και δεν ξέρω τι θα κάνω «σαν βγω απ' αυτήν την φυλακή», αλλά όμως θα είναι ωραίο να συμβούν αυτά.

Ίσως έτσι διδάξουν στα αριστερά κόμματα ότι οι ελεύθερες φωνές είναι απείθαρχες και παράγουν λόγο.

Ισως διδάξουν ότι περιφρούρηση και διαδήλωση είναι ασύμβατες έννοιες, όπως ασύμβατες έννοιες

είναι ο φορολογικός έλεγχος και η συνείδηση (φορολογική πειθαρχία). Η συνείδηση δεν εμπνέεται με φορολογικούς ελέγχους και με αυτό το καραγκιοζιλίκι των αποδείξεων με το οποίο αν δεν καταλάβατε, αυτοφακελώνεσαι!!! Οι κομματικές πειθαρχίες είναι μόνον για τους τραγάκηδες.

Μέχρι όλα αυτά να γίνουν κατανοητά στα αριστερά κόμματα, μακριά και από αυτά γιατί καμιά φορά εκλέγουν δεξιόστροφους βουλευτές... ευτυχώς λίγους.

Δικά μας τα γένια, δικά μας και τα χτένια. Μια που το πήγαμε με παροιμίες σήμερα.



Υ.Γ: Γάτος ο φοροφυγάς...
http://vstef.blogspot.com/
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details