«Συγχωροχάρτι» για επαναπατρισμό κεφαλαίων εξετάζει η κυβέρνηση


Το θέμα της «αμνήστευσης» των κεφαλαίων που βρίσκονται στο εξωτερικό και θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, θα βρεθούν μεταξύ άλλων, στην ατζέντα του διαλόγου για το Φορολογικό.


Αυτό τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε έκτακτη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ξεκαθαρίζοντας από την άλλη ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε σχέση με την φορολόγηση των καταθέσεων.


Μία ημέρα μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την Fitch, ο υπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα θα ζήσει αναταράξεις στις αγορές τους επόμενους μήνες», διαβεβαιώνοντας από την άλλη πλευρά ότι τα θεμελιώδη των τραπεζών είναι υγιή κι ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη να προχωρήσει σε άμεσο δανεισμό.



Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κερδοσκοπικές επιθέσεις στα ελληνικά ομόλογα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι «κερδοσκοπικά παιχνίδια υπάρχουν πάντα αλλά δυστυχώς αποτελούν κομμάτι της λειτουργίας των αγορών».Συμπλήρωσε δε, ότι η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσει τα παιχνίδια των κερδοσκόπων και να διασφαλίσει τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Τέλος, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης και την τιθάσευση του δημοσιονομικού ελλείμματος, το οποίο φέτος σκαρφάλωσε στα επίπεδα του 12,7%, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Οι παραλαβές το 2010 θα είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με φέτος , ενώ ανάλογη μείωση θα σημειωθεί και τα επόμενα χρόνια.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details