Σύσκεψη για κινητοποιήσεις συγκαλεί η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση


Συγκεκριμένες αποφάσεις για την οργάνωση κινητοποιήσεων στον χώρο των αγροτών από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να ληφθούν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στη σύσκεψη, που έχει συγκαλέσει η Πανελλαδική Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ). Χθες, 9 Δεκεμβρίου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ και ομιλητή τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), Βαγγέλη Μπούτα, τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα των αγροτών και συζητήθηκαν οι μορφές δράσης, με τις οποίες θα διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση.

«Διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα είναι πολύ οξυμένα και απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης για το εισόδημα αγροτών», δήλωσε ο κ. Μπούτας, διευκρινίζοντας ότι το διεκδικητικό πλαίσιο των αγροτών περιλαμβάνει, αιτήματα όπως «άμεση καταβολή των επιδοτήσεων, διπλασιασμό των προνοιακών συντάξεων, αναπλήρωση εισοδήματος στους φτωχομεσαίους αγρότες, προστασία της ντόπιας παραγωγής, κατώτερες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής, πάγωμα αγροτικών χρεών κ.ά.

http://www.paratiritisfthiotidas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2515:2009-12-10-08-58-21&catid=45:2009-02-26-17-36-00&Itemid=65
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details