το Ζέν του Μαχαιρίτσι Χανουμούρτι!!


1. Μην περπατάς πίσω μου, γιατί μπορεί να μη σε οδηγήσω. Μην περπατάς μπροστά μου, γιατί μπορεί να μη σε ακολουθήσω. Μην περπατάς ούτε δίπλα μου. Παράτα με ήσυχο.
2. Το ταξίδι δέκα χιλιομέτρων ξεκινά, μ’ ένα σκασμένο λάστιχο.3. Οι πιο σκοτεινές ώρες είναι ακριβώς πριν από την αυγή. Αν λοιπόν θέλετε να κλέψετε, κάντε το τότε.4. Το σεξ είναι σαν τον αέρα. Γίνεται πάρα πολύ σημαντικό όταν δεν το έχεις.5. Μη θέλετε να είστε αναντικατάστατος. Αν δεν μπορούν να σας αντικαταστήσουν, δε θα πάρετε προαγωγή.

6. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι είστε μοναδικός, όπως δεν το ξεχνούν όλοι οι άλλοι.7. Μην τσεκάρετε ποτέ με τα δύο πόδια το νερό.8. Αν νομίζετε ότι κανείς δε νοιάζεται για σας, αφήστε δύο δόσεις απλήρωτες.9. Πριν να κρίνετε κάποιον περπατήστε πρώτα ένα χιλιόμετρο με τα παπούτσια του. Έτσι, όταν τον κρίνετε, θα είστε ένα χιλιόμετρο μακριά και θα φοράτε τα παπούτσια του.10. Δώστε σε κάποιον ένα ψάρι και θα έχει φαγητό για μια μέρα. Διδάξτε του πώς να ψαρεύει και θα κάθεται στο μόλο με το καλάμι όλη μέρα.11. Δανείσατε σε κάποιον λεφτά και δεν τον ξαναείδατε ποτέ; Ε, άξιζε τον κόπο.12. Μερικές μέρες είμαστε οι μύγες. Μερικές άλλες οι υαλοκαθαριστήρες.13. Η καλή κρίση είναι απόρροια εμπειριών. Οι εμπειρίες είναι απόρροια κακών κρίσεων.14. Ο γρηγορότερος τρόπος να αβγατίσετε τα λεφτά σας είναι να τα διπλώσετε στα δύο και να τα ξαναβάλετε στην τσέπη σας.15. Υπάρχουν δύο θεωρίες για το πώς μπορείτε να νικήσετε μια γυναίκα στη συζήτηση. Καμία δε δουλεύει.16. Ποτέ μη χάνεις τη σωστή ευκαιρία να το βουλώσεις.17. Η εμπειρία είναι κάτι που αποκτάς έπειτα από τη στιγμή που τη χρειάζεσαι.18. Όταν γεννιόμαστε, είμαστε γυμνοί, λερωμένοι και πεινασμένοι και τρώμε και μια σφαλιάρα στον ποπό. Μετά όλα γίνονται χειρότερα.19. Η πιο χαμένη μέρα απ’ όλες είναι η μέρα που δε γελάσατε.20. Να θυμάστε να μην ξεχνάτε αυτό που δε χρειάζεται να ξέρετε.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details