«Η Ουσία»!



Μέσα από την Υπερπληροφόρηση και την Παραπληροφόρηση των ΜΜΕ και ιδίως των σημαντικότερων Κυριακάτικων Εφημερίδων της 13ης/12/09, βάρους 25 περίπου κιλών, εντοπίσαμε τα δύο πιο σημαντικά Μηνύματα «Ουσίας», τα οποία σας μεταφέρουμε περιληπτικά:




Είναι αλήθεια. Η Ελλάδα πτώχευσε, έστω για δύο ολόκληρες ώρες, και ο Πρωθυπουργός στο διάστημα αυτό μιλούσε με διάφορους Τραπεζίτες προκειμένου να αποτρέψει την ανακοίνωση της άρνησης της αγοράς να αγοράσει τα κρατικά ομολόγα για να πληρωθούν οι μηνιαίες δαπάνες του Ιανουαρίου 2010! Αν έβγαινε στον αέρα αυτή η είδηση, ότι κανένας δεν δανείζει την Ελλάδα για να πληρώσει τη μισθοδοσία και τις συντάξεις του Λαού της γα τον επόμενο μήνα, η Ελλάδα θα είχε Πτωχεύσει και επί της Ουσίας! Γι’ αυτόν το λόγο, ο Γιώργος Παπανδρέου καθυστέρησε για δύο ώρες να πάει στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου 2009.

Το μεσημέρι της 9ης Δεκεμβρίου 2009 ήταν δραματικό για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, όταν επί 120 λεπτά η Ελλάδα δεν μπορούσε να διοχετεύσει τους εγγυτικούς κρατικούς τίτλους και οι αγορές αντιμετώπιζαν τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου περίπου ως… τοξικά υποπροϊόντα. «Πρώτο Θέμα», 13/12/09





Κανένας τραπεζικός οίκος, ελληνικός ή ξένος, δεν είχε εκδηλώσει πρόθεση να αγοράσει τα κρατικά ομόλογα! Η Κυβέρνηση ήταν αντιμέτωπη με το φάσμα της… χρεοκοπίας και ο Πρωθυπουργός έβλεπε το Χάρο με τα μάτια του. Τελικά, οι δύο Ελληνικές Τράπεζες, Εθνική και Eurobank, ξελάσπωσαν προσωρινά την Ελλάδα!



Ιδού πώς κατάντησαν την Ελλάδα της Ντροπής οι Πρωθυπουργοί των 35 τελευταίων χρόνων, Ανδρέας Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης και Κώστας Καραμανλής.



Στη μόνη χώρα που επιμένουμε να μη χρεώνουμε τους Ηγέτες μας με τις Αποτυχίες της Διακυβέρνησης που Ασκούν είμαστε εμείς οι Έλληνες. Βρίζουμε το Κεφάλαιο, τους Συνδικαλιστές, τα ΜΜΕ, τους Βουλευτές, τους Διαπλεκόμενους, που όποιο καθεστώς και αν υφίσταται πάντα υπάρχουν, και αφήνουμε στο απυρόβλητο τους… Αρχηγούς! Ποιο εύστοχο σχόλιο από τον «Αρχιερέα της Διαπλοκής» που έγινε για έναν Πρωθυπουργό δε θα μπορούσε να υπάρξει. Μόνο που ο χαρακτηρισμός τους αφορά… όλους ανεξαιρέτως! Είμαστε λίγο αφελείς εμείς οι Έλληνες!



Μόνο εμείς υποστηρίζουμε ότι οι Πρωθυπουργοί και οι Υπουργοί δεν είναι Αναλώσιμοι!



Πάρα ταύτα, σεβαστοί αναγνώστες, οι Έλληνες Πολιτικοί παραμένουν πεισματικά «Αμετανόητοι»! Με «Ημίμετρα» προσπαθούν να αποτρέψουν την Οριστική Πτώχευση της χώρας μας. Ιδού οι αποδείξεις:



«Real News», 13/12/09:

Τα «όπλα» των αρχηγών: Είναι η πρώτη σύσκεψη αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που γίνεται μετά το 1992.

Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε αυτή τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 15/12/09. Θα επιδιώξει να πάρει τη «Δέσμευση» των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μια σειρά μέτρων προκειμένου να αντιμετωπίσει την «Πτώχευση» της Ελλάδας!

Προσέξτε τα Ημίμετρα που προτίθεται να πάρει:

Η ίδια η Κυβέρνηση θα τα πάρει!

Θα συνεχίσει, δηλαδή, να… Ελέγχει τον Εαυτό της και σε αυτή την Κρίσιμη στιγμή της Ιστορίας μας! Όπως κάνει και με την… Αξιοκρατική Επιλογή των Κρατικών Μάνατζερ που θα Κυβερνήσουν τη χώρα. Αξιοκρατική Επιλογή αποκλειστικά από τα… Κομματικά Στελέχη και φίλους του Κόμματος του ΠΑΣΟΚ! Τόσο Αντικειμενική Αξιολόγηση, που αναστατώθηκε ολόκληρη η Κομματική Νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ, όταν ο Γιώργος Παπακωσταντίνου, αφού εντυπωσιάστηκε με το βιογραφικό του, διόρισε ως ειδικό γραμματέα το δηλωμένο εν γνώσει του οπαδό της Ν.Δ. Ανδρέα Κουτούπη!



Φυσικά, αδειάσανε τον Υπουργό Οικονομίας και τον ανάγκασαν να τον παραιτήσει! Τον ρώτησε ο Ανδρέας Κουτούπης: «Είστε σίγουρος για αυτό που κάνετε;». Σας αρκεί αυτή η απόδειξη της… Αξιοκρατικής Επιλογής των Κρατικών Λειτουργών;

Τα Μέτρα Ελέγχου των Κυβερνητικών Στελεxών που θα λάβει ο Πρωθυπουργός από άλλα… Κυβερνητικά Στελέχη, για τα οποία ο θέλει τη δεύσμεση της Αντιπολίτευσης, είναι:



Φοροδιαφυγή και Εισφοροδιαφυγή



Πολιτικοί που έχουν υπεράκτιες εταιρείες θα φεύγουν



Δημοσιοποίηση των κρατικών δαπανών



Θα προτείνει «Μόνιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή» Ελέγχου των Εξοπλιστικών Προγραμμάτων (πάντα με Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην πλειοψηφία).



Επιμένει, δηλαδή, στον καταστροφικό… Αυτοέλεγχο της Εξουσίας που Ασκεί ο ίδιος και οι Υπουργοί του. Κουβέντα για την Απόλυτη Ανεξαρτοποίηση της Βουλής και του Δικαστικού Σώματος, ώστε να μπορούν ανενόχλητα να Ελέγχουν τα Κομματικά Στελέχη που θα Κυβερνούν τη χώρα.



Πλήρη Έλεγχο των πηγών Χρηματοδότησης των Κομμάτων (να είστε βέβαιοι, πάλι με Βουλευτικές Επιτροπές ελεγχόμενες από το ΠΑΣΟΚ)!

Εθνικό Συμβούλιο Διαφάνειας που θα προτείνει την υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων από τη… Βουλή και την… Κυβέρνηση! Αμετανόητοι… όσον αφορά τον Αυτοέλεγχο της Εξουσίας της Κυβέρνησης. Γιατί και την… Κυβέρνηση; Η Βουλή δεν αρκεί, εφόσον η πλειοψηφία των Επιτροπών να περάσει στην Αντιπολίτευση και οι Επιτροπές να διαθέτουν Ανακριτικές και Εισαγγελικές Εξουσίες;



Το ίδιο δημοσίευμα της «Real Νews» γράφει ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς θα προτείνει:

Βελτίωση Συνταγματικών Ρυθμίσεων που αφορούν τη Χρηματοδότηση των Κομμάτων.

Αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Εισαγωγή του απολογισμού και της κοστολόγησης των υπηρεσιών στη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Βελτίωση των διατάξεων που αφορούν τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών, ώστε να έχουν ου σιαστικό ρόλο και χαρακτήρα και να μην αποτελούν κινήσεις εντυπωσιασμού ή εκδίκησης χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα στην κατεύθυνση της διαφάνειας. (Το μόνο μέτρο που απευθύνεται επί της Ουσίας στο πρόβλημα.)



Δεν καταλαβαίνουμε γιατί πάλι με μισόλογα οι Πολιτικοί Αρχηγοί προσπαθούν να μας ξεφύγουν από την «Ουσία» του προβλήματος.

Τόσο δύσκολο είναι να Διαχωρίσουν τελείως τη Νομοθετική Εξουσία και τη Δικαστική από την εκάστοτε Κυβέρνηση, ώστε να μπορούν και τα δύο Σώματα να Ελέγχουν «Επί της Ουσίας» όλα τα Κυβερνητικά Στελέχη;



Λόγω της ατιμωρησίας των Κομματικών Στελεχών, φτάσαμε στο σημείο να ρίχνουμε… βιτριόλι στο στόμα μιας φτωχής εργάτριας, επειδή τόλμησε να καταγγείλει την ασύδοτη εκμετάλλευσή της! Όλοι γνωρίζουμε ότι οι καθαρισμοί των κρατικών κτιρίων, σιδηροδρόμων, με εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη, μονοπωλούνται από τα εκάστοτε κομματικά στελέχη των δύο κομμάτων εξουσίας, που έχουν αφανούς συνέταιρους τους εποπτεύοντες υπουργούς!



Τι έχουν να φοβηθούν οι δύο Αρχηγοί, όταν δεν τους απασχολεί καμία υστερόβουλη σκέψη όσον αφορά την Έντιμη Διακυβέρνηση της χώρας;

Εφόσον τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και Αντώνης Σαμαράς, που εκπροσωπούν το 75% του Ελληνικού Λαού, είναι διατεθειμένοι να Λύσουν Οριστικά το μόνιμο Πολιτικοοικονομικό Πρόβλημα της Ελλάδας, γιατί δε δεσμεύονται από τώρα να καθιερώσουν τελείως «Ανεξάρτητους» και κυρίως «Αδιάβλητους» από την εκάστοτε Κυβέρνηση «Μηχανισμούς Ελέγχου» της Κυβερνητικής Εξουσίας;



Έχουν Συνειδητοποιήσει οι δύο Αργηγοί ότι αυτές τις μέρες γράφουν τη Σύγχρονη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους;



Ότι ολόκληρη η Ελλάδα τους παρακολουθεί με το μικροσκόπιο;



Ότι η Ιστορία θα τους καταλογήσει τεράστιες ευθύνες και ότι και οι δύο είναι Υπόλογοι στην Ιστορία;



Τα Ημίμετρα αποκλείεται να μας λύσουν το πρόβλημα.

Αντίθετα, μόλις ανακοινωθούν τα συγκεκριμένα Ουσιαστικά Μέτρα Δημιουργίας εντελώς Ανεξάρτητων Θεσμοθετημένων Μηχανισμών Ελέγχου της εκάστοτε Κυβέρνησης και παράλληλα συμμαζέψουν τις Σπατάλες, αφενός η Διαφθορά θα μειωθεί αισθητά, αφετέρου όλες οι Τράπεζες του Κόσμου θα δεχτούν τα κρατικά ομόλογα και οι Εταιρείες Αξιολόγησης της Πιστοληπτικής Ικανότητας της Ελλάδας θα βελτιώσουν τη βαθμολογία τους.

Εννοείται ότι θα προδώσουν και τα δύο Κόμματα Εξουσίας τους… Οπαδούς τους και θα τους στείλουν σπίτι τους!



Η Σύγχρονη Διακυβέρνηση δε χρειάζεται «Αφοσίωση».



Χρειάζεται «Ικανότητα»!



Και αυτή υπάρχει. Δεν έχουν παρά να Στρατολογήσουν Άτομα που έχουν ιστορικό επιτυχιών στο είδος του Μάνατζμεντ που ασκούν!



Η «Αφοσίωση» χρειάζεται μόνο όταν… Κλέβεις!



Αν οι δύο Αρχηγοί πραγματικά θέλουν να διακόψουν τελείως τις Κλεψιές… όλων των Κομματικών Οπαδών τους, από τους Υπουργούς μέχρι τον τελευταίο Κομματικό Κλητήρα, δεν έχουν παρά να Εξουσιοδοτήσουν τη Βουλή και το Δικαστικό Σώμα να κάνουν τη δουλειά τους, αφού, εννοείται, ότι πρώτα θα τους Ανεξαρτοποιήσουν και θα τους Εξασφαλίσουν Συνταγματικά την Αυτοδυναμία τους και τη Χρηματοδότησή τους με δικούς τους πόρους από τα έσοδα του Κράτους.



Γνωρίζετε πόσο πρόθυμα οι Έλληνες Πολίτες θα δεχτούν μία ή δύο μονάδες υψηλότερο ΦΠΑ μόνο και μόνο για να ενισχύσουν τον Ουσιαστικό Έλεγχο της Κυβέρνησης;

Σας παρακαλούμε, σταματήστε να μας κοροϊδεύετε άλλο!

Το πρόβλημα είναι πολύ απλό!



Αν θέλετε να κάνετε κάτι για αυτή τη ρημάδα τη χώρα μας, κάντε το τώρα!



Τώρα σας δίνεται η ευκαιρία να κάνετε την «Υπέρβασή σας», να αποδείξετε σε όλο τον κόσμο ότι είστε Άξιοι Πολιτικοί Άρχοντες και ότι Διαφέρετε Ουσιαστικά από όλους τους προκατόχους σας!
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details