έρχονται με 12 πλοία ....


Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες σε 12 ανέρχεται ο αριθμός των ναυλωμένων πλοίων με τα οποία θα καταφθάσουν στη χώρα μας, μέσω του λιμανιού της Πάτρας, αντιεξουσιαστές από τη Δυτική Ευρώπη προκειμένου να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εν όψει των εκδηλώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.


Οι αντιεξουσιαστές που αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας δια της θαλάσσιας οδού προέρχονται από τη Γαλλία, το Μονακό, την Ολλανδία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο τη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ελβετία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Ισπανία το Λιχτενστάιν, τη Λεττονία, την Εσθονία και τη Λιθουανία. Πρόκειται για τους αποκαλούμενους σκληρούς του χώρου με συμμετοχή σε πολλά επεισόδια στις χώρες που ζουν.

Από τα βόρεια σύνορα της χώρας δε, αναμένεται να καταφθάσει επιπλέον μεγάλος αριθμός αντιεξουσιαστών με πούλμαν από τη Σερβία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την Π.Γ.Δ.Μ. και το Κοσσυφοπέδιο.

Εντούτοις, η Ελληνική Αστυνομία εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη για την έλευση ακραίων στοιχείων που θα καταφθάσουν από το Αζερμπαϊτζάν, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Αρμενία, τη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία και αυτό εξαιτίας της σχέσης των συγκεκριμένων ατόμων με τη ρώσικη μαφία.

Όλα αυτά τα άτομα αποτελούν κατά κάποιον τρόπο τη διεθνή των αναρχικών που πηγαίνουν από χώρα σε χώρα για να δημιουργήσουν επεισόδια.

Εν τω μεταξύ, ύστερα από εξακριβωμένες πληροφορίες της ΕΥΠ, που έλαβε από τις αντίστοιχες μυστικές υπηρεσίες όλων των προαναφερόμενων χωρών εντοπίστηκαν στα σύνορα και κατασχέθηκαν 7 τόνοι γκαζάκια, που στερούνταν το σήμα ασφαλείας της Ευρ. Ένωσης, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από τους διαδηλωτές για ρίψη (αντί για μολότοφ) εναντίον αμούστακων ανδρών και γυναικών που υπηρετούν για το μεροκάματο στα Σώματα Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, προκειμένου να αποτραπεί η ευρύτατη ρίψη γκαζακιών, οι τελωνειακές αρχές της χώρας προχώρησαν χθες στη δέσμευση όλων των φορτίων που πήγαν να μπουν στα σύνορα με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τραγικές ελλείψεις στα σούπερ μάρκετ. Εντούτοις, οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί μετά τις 8 Δεκεμβρίου και οπωσδήποτε πριν τις γιορτές οπότε και θα αποδεσμευτούν τα επικίνδυνα φορτία.

Στο άλλο μεγάλο μέτωπο, που αναμένεται να πυροδοτήσει η τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος, το τοπίο (αν και 3 εβδομάδες πριν τις γιορτές) δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί. Σε έγγραφο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (ΕΒΕΑ) με τον χαρακτηρισμό του «επείγοντος» προς τον δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμλάνη προτείνεται να μη στηθεί για φέτος το ψηλότερο των ψηλότερων των χριστουγεννιάτικων δέντρων υπό το φόβο των επεισοδίων που «θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την έκρυθμη λειτουργία της αγοράς».

«Το δέντρο θα λειτουργήσει σαν κυψέλη για τις αφηνιασμένες μέλισσες που θα πετούν στους δρόμους της Αθήνας, γεγονός που θα μπορούσε να λειτουργήσει ανασταλτικά για τη χρυσή κερδοφορία των καταστημάτων της Ερμού, ενός από τους ακριβότερους δρόμους του πλανήτη» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενο και προς τη νέα κυβέρνηση το ΕΒΕΑ προειδοποιεί: «Αν ξανακαεί το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος καήκαμε όλοι, μαζί κι εσείς».

«Οσφραίνομαι τις ανάγκες των καταστηματαρχών που τροφοδοτούν ως βδέλλες τη ζωή της Αθήνας μας, λόγος για τον οποίο εισηγήθηκα από νωρίς τη μεταφορά και εγκατάσταση του δέντρου όλων των Αθηναίων είτε στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, είτε στο Αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου και Ζωοδόχου Πηγής. Δυστυχώς, δεν εισακούσθηκα» δήλωσε ο δήμαρχος της Αθήνας Ν. Κακλαμάνης.

Τελικά, θα ανάψουν ή όχι φέτος τα εορταστικά λαμπιόνια του δέντρου στην πλατεία Συντάγματος; «Η πλατεία Συντάγματος συνδέεται με τη Βουλή και το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη Δημοκρατία. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στα σχέδια των σκοτεινών κύκλων που θέλουν να εκθέσουν διεθνώς και την πρωτεύουσα και τη χώρα» προειδοποίησε ο κ. Κακλαμλάνης.

«Το δέντρο θα τοποθετηθεί και αυτή τη στιγμή που μιλάμε εξετάζουμε δύο υλοποιήσιμες προτάσεις. Η πρώτη αφορά την κατασκευή ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου κατασκευασμένου εξ ολοκλήρου από μπετόν και η δεύτερη, αν και ακριβότερη, ενός δέντρου κατασκευασμένου από πυρίμαχα υλικά. Στρεφόμαστε προς την υιοθέτηση της δεύτερης, δεδομένου ότι συμπεριλαμβάνει το πυρίμαχο συνολικά, από τις γιρλάντες μέχρι τα στολίδια και τα φωτάκια».
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details