απόψε η εκλογή προέδρου της Ευρωπαικής Ένωσης


Στην αποψινή έκτακτη σύνοδο κορυφής που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κληθούν να εκλέξουν τον πρώτο πρόεδρο καθώς και τον πρώτο υπουργό Εξωτερικών της Ε.Ε.


Οι κύριοι υποψήφιοι είναι ο Ολλανδός πρωθυπουργός Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου,Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο πρώην ...........
πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, η πρώην πρόεδρος της Λετονίας Βάιρα Βάικ Φραιμπέργκα με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου Χέρρμαν φαν Ραμπόι να ηγείται της κούρσας για την προεδρία της ΕΕ.

Οι δύο αυτές υψίστης σημασίας θέσεις προκύπτουν από την επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας που έχει ως σκοπό να συσφίξει κι άλλο τις σχέσεις των κρατών εντός της Ε.Ε. Τα δύο ονόματα που θα αναδειχθούν απόψε-καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα αναλάβουν τον συντονισμό των ενεργειών, ώστε η Ε.Ε να δρά πλέον ως μία οντότητα και όχι ως ένωση κρατών με διαφορετικά συμφέροντα.

Οι διαδικασίες εκλογής θα ξεκινήσουν στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) όπου οι ‘27’ θα μετάσχουν σε δείπνο εργασίας το οποίο θα διαρκέσει 3 ολόκληρες ώρες. ‘Ολοι ελπίζουν σε μία συναινετική λύση η οποία δε θα διχάσει κι άλλο την Ευρώπη όπως έγινε με το ψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗ FYROM ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ;

kalimerisnikos είπε...

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο 53 ος Νομος της Ελλάδος με σήμα την Βεργίνα που τόσο πολύ την Θέλουν!!

Author Details