Τι σημαίνει η στήριξη Σαμαρά απο τον Αβραμόπουλο!!!


Η απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά, αλλάζει άρδην τα δεδομένα στην προεκλογική κούρσα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Όχι γιατί η στήριξη Αβραμόπουλου προσφέρει, δήθεν, μερικά «κουκιά» παραπάνω στον Σαμαρά. Όσοι πιστεύουν ότι η πολιτική προχωρεί με την αριθμητική, αυταπατώνται. Η συμπόρευση Σαμαρά- Αβραμόπουλου αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τα πολιτικά χαρακτηριστικά της μάχης.

Το πρώτο που κάνει είναι να αδυνατίζει θεαματικά τον σκληρό πυρήνα των επιχειρημάτων Μπακογιάννη. Η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ, πρώτα έκανε ένα σημαντικό λάθος: Στρατηγικά εγκατέλειψε τη δυνατότητά της να υπενθυμίζει την πολιτική διαδρομή Σαμαρά την περίοδο 1993-2000, διαβεβαιώνοντας ότι «τα ζητήματα αυτά τα έχω αφήσει πίσω». Στη συνέχεια έκανε το δεύτερο λάθος: Σχεδόν ταύτισε την υποψηφιότητά της με την πολιτική φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας επί Κώστα Καραμανλή, σε μια περίοδο που η βάση του κόμματος ζητούσε αλλαγή, αλλαγή εδώ και τώρα, η Μπακογιάννη περιέγραφε μια πολιτική πρόταση α λα Καραμανλή. Το τρίτο λάθος της ήταν οι ύμνοι προς τον Αβραμόπουλο στο Συνέδριο, την ώρα που –ως φαίνεται- δεν είχε εξασφαλίσει τη στήριξή του. Και το τέταρτο, ίσως το σημαντικότερο όλων, λάθος της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν ότι επέλεξε να χαρακτηρίσει την πολιτική πρόταση του Σαμαρά ως μια πρόταση που περιορίζει τη Νέα Δημοκρατία στην παραδοσιακή Δεξιά. Μετά τη σημερινή τοποθέτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ολόκληρη η στρατηγική αντιμετώπισης του Σαμαρά εκ μέρους του στρατοπέδου Μπακογιάννη, τινάχθηκε στον αέρα.

Το δεύτερο, βέβαια, ζήτημα που δημιουργεί η συμπόρευση Σαμαρά- Αβραμόπουλου είναι η επαύξηση της κοινωνικής δυναμικής της υποψηφιότητας του Μεσσήνιου πολιτικού. Όλοι παραδέχονται ότι η κούρσα για την ηγεσία της ΝΔ ξεκίνησε με την Ντόρα Μπακογιάννη ως πλήρες και απόλυτο φαβορί, για να εξελιχθεί ως σήμερα (10-11-09) σε ένα ντέρμπι στήθος με στήθος. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται η δυναμική Σαμαρά στην κοινωνία. Η προσχώρηση του Αβραμόπουλου στον Σαμαρά εκτιμάται ότι θα δώσει νέα ώθηση στη δυναμική Σαμαρά....ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details