πάμε στον Καποδίστρια 2


Δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών στη σύσκεψη με τους γραμματείς – «Έκλεισε» η επίσκεψη του κ. Ξυνίδη στα Τρίκαλα

Μία δέσμευση η οποία, επειδή ακριβώς αναλήφθηκε σε κομματικό ακροατήριο, έχει προστιθέμενη πολιτική αξία, ανέλαβε προχθές, κατά τη σύσκεψη με όλους τους γραμματείς των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης.
Η δέσμευση αφορούσε τον «Καποδίστρια 2» ο οποίος, όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, θα υλοποιηθεί πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου Νοεμβρίου. Ο ίδιος, απαντώντας σε ερωτήσεις γραμματέων, δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Η προώθηση των διαδικασιών για τη διοικητική μεταρρύθμιση θα έχει πολύ «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα. Σε διάστημα δύο – τριών μηνών θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση και θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση στο οποίο θα περιλαμβάνονται και οι νέοι διευρυμένοι Δήμοι της χώρας. Η εφαρμογή του νέου σχεδίου, δεν θα εφαρμοστεί σε βάθος χρόνου, αλλά άμεσα, οπότε οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα. Η δέσμευση του κ. Ραγκούση στο αμιγώς κομματικό ακροατήριο, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για την αποφασιστικότητα, του ιδίου, αλλά και της κυβέρνησης γενικότερα, να προωθήσει άμεσα τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Συζήτηση για τον ΑΣΕΠ
Ο «Καποδίστριας 2» δεν ήταν όμως το κύριο «μενού» στη σύσκεψη των γραμματέων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, υπό τους κυρίους Γιάννη Ραγκούση και Σωκράτη Ξυνίδη και στην οποία μετείχαν ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας κ. Κώστας Οικονόμου και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Αχιλλέας Μανούρας. Ο κ. Ραγκούσης ενημέρωσε τους γραμματείς για το νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή, αυτή την εβδομάδα και με το οποίο θα αλλάζει το καθεστώς των προσλήψεων στο δημόσιο και τους ΟΤΑ. Το πρώτο βήμα για την εκ νέου θεμελίωση της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο", χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών το νέο σχέδιο νόμου. Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι "χρωστάμε στους Έλληνες και ειδικά στις νέες γενιές ένα δίκαιο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο" και κάλεσε όλα τα κόμματα "να συμβάλουν με γόνιμες προτάσεις στην τελική μορφή του νομοσχεδίου".

Επίσκεψη του κ. Ξυνίδη
Στο περιθώριο της σύσκεψης, έκλεισε και η επίσκεψη του νέου γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου κ. Ξυνίδη στα Τρίκαλα. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων του τοπικού ΠΑΣΟΚ.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details