NΔ: Οριστικοποιήθηκε η διαδικασία εκλογής


Οριστικοποιήθηκε η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του έκτακτου Συνεδρίου, Δημήτρης Σιούφας, μετά και τη σημερινή του συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή.
Η εκλογή του νέου αρχηγού οριστικοποιήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου και μέχρι τότε στην προεδρία του κόμματος συμφώνησε να παραμείνει ο Κώστας Καραμανλής.
Στις αρχές Νοεμβρίου -μία εβδομάδα πριν από το έκτακτο συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου- θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ για την αλλαγή του καταστατικού και στη συνέχεια αφού εγκριθεί η σχετική εισήγηση από το συνέδριο, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή του προέδρου του κόμματος από τη βάση.
Αφού ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων, ο κ. Σιούφας ανακοίνωσε ότι τις 6 Δεκεμβρίου θα στηθούν κάλπες σε όλη τη χώρα για την εκλογή του νέου προέδρου.
Όπως διευκρινίστηκε, η ψηφοφορία θα είναι ανοιχτή, θα δημιουργηθούν εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, όπου θα στηθούν κάλπες και τα μέλη θα προσέρχονται για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους. Επίσης θα υπάρχει και η δυνατότητα για τους πολίτες να καταθέτουν αίτηση εκείνη την ώρα για να γίνουν μέλη.
Tα ψηφοδέλτια θα είναι όσα και οι υποψήφιοι, με τα ονόματά τους.
Οι τέσσερις υποψήφιοι μπορεί να αυξηθούν, καθώς μέχρι τις 22/10, όσα από τα μέλη του κόμματος το επιθυμούν, μπορούν να καταθέτουν την υποψηφιότητά τους αρκεί να έχουν εξασφαλισει τις απαιτούμενες 50 υπογραφές συνέδρων.
«Οι αποφάσεις αυτές», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σιούφας, «ανοίγουν νέες προοπτικές για τη μεγάλη παράταξη της Ν.Δ. και επιβεβαιώνουν ότι η Ν.Δ. είναι ένας ζωντανός, μεγάλος, όρθιος πολιτικός οργανισμός και κινείται συντεταγμένα και για την Κεντρική Επιτροπή, και για το Συνέδριο, και για την εκλογή του νέου αρχηγού, διαφυλάσσοντας τη συνοχή του κόμματος, τη συνοχή των μελών του και βεβαίως, την ενότητα του κόμματος που όλοι την έχουμε ως κόρη οφθαλμού μπροστά μας».
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details