Ξεκινά αύριο η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης


Ξεκινάει αύριο η διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο. Η τιμή του θα κυμαίνεται μεταξύ 52 - 55 λεπτών, αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Βασικό ζητούμενο της νέας πολιτικής ηγεσίας, που εποπτεύει την αγορά καυσίμων,

είναι η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς και η αποφυγή κάθε είδους παρανομίας.
Εν τω μεταξύ, την αυξημένη προσοχή των πολιτών, που θα παραλάβουν πετρέλαιο εν όψει της χειμερινής περιόδου εφιστά το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ). Σε ανακοίνωση του, συμβουλεύει του καταναλωτές προκειμένου αυτοί να μην πέσουν θύματα κλοπής. Συγκεκριμένα:
- Να κάνουν σύγκριση τιμών μετά από έρευνα αγοράς- Είναι αναγκαίο τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο να πραγματοποιείται συντήρηση-ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης.- Να μετρηθεί μαζί με τον οδηγό ή τον συνοδηγό του βυτιοφόρου αυτοκινήτου πόσα εκατοστά είναι το ύψος του πετρελαίου στη δεξαμενή πριν αρχίσει να δίνει πετρέλαιο και πόσο μετά την παράδοσή του.- Στην απόδειξη πληρωμής που θα δώσει ο οδηγός του βυτιοφόρου να αναγράφεται το ύψος σε εκατοστά του πετρελαίου της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοσή του. Επίσης στην απόδειξη πρέπει να υπάρχουν συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από τον νόμο στοιχεία (όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση, ποσότητα, ώρα παράδοσης κλπ). Σε κάθε άλλη περίπτωση να σημειώνουν τις λέξεις «με κάθε επιφύλαξη».- Τέλος για να πληρώσουμε το πετρέλαιο, πρέπει να ληφθούν υπόψη εκτός από την ένδειξη του μετρητή και τα εκατοστά πετρελαίου που μπήκαν στη δεξαμενή.- Να ογκομετρηθεί η δεξαμενή με μία μεταλλική βέργα για να βρεθούν πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν στο ένα εκατοστό (έναν πόντο) του ύψους της.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details