Ένα.. κουνάβι προκάλεσε μπλακ- άουτ στα Τρίκαλα!



του Μανώλη Βάια
Καταφύγιο σε έναν υποσταθμό της ΔΕΗ αναζήτησε ένα …κουνάβι, αλλά στάθηκε άτυχο. Περνώντας ανάμεσα από τα δαιδαλώδη καλώδια, ακούμπησε σε έναν μετασχηματιστή με αποτέλεσμα να κεραυνοβοληθεί από ρεύμα υψηλής τάσης! Το βραχυκύκλωμα που προκάλεσε το άτυχο ζώο, βύθισε στο σκοτάδι τα… μισά Τρίκαλα!
Ήταν πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, όταν το 40% της πόλης των Τρικάλων έμεινε ξαφνικά χωρίς ρεύμα. Φώτα και μουσική στα κέντρα διασκέδασης έκλεισαν και οι θαμώνες αναζητούσαν τρόπο να φύγουν μέσα στο σκοτάδι, που είχε καλύψει κυρίως τις κεντρικές περιοχές της πόλης αλλά και αρκετές συνοικίες ολόγυρά του.
Οι τεχνικοί της ΔΕΗ διαπίστωσαν αμέσως ότι υπήρχε βλάβη στον υποσταθμό που βρίσκεται στην περιοχή της Μπάρας και έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί. Αναζητώντας την βλάβη, ανακάλυψαν κεραυνοβολημένο το άτυχο κουνάβι, που είχε προσπαθήσει να περάσει ανάμεσα από δυο μετασχηματιστές, με αποτέλεσμα να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και πτώση της υψηλής τάσης!
Οι τεχνικοί απομάκρυναν το νεκρό ζώο και αποκατέστησαν την ζημιά που είχε προκαλέσει, επαναφέροντας το ηλεκτρικό ρεύμα μετά από περίπου 50 λεπτά. Εκείνο που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν, όμως, ήταν το σημείο από το οποίο είχε εισβάλει στον υποσταθμό το κουνάβι, για να το κλείσουν ώστε να μην δεχθούν και άλλον… απρόσκλητο επισκέπτη!

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details