Θα ψηφίζουν και οι μετανάστες


Η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε ότι 130.000 αλλοδαποί εργαζόμενοι έχουν γίνει παράνομοι επειδή δεν κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τον αριθμό ενσήμων που είναι απαραίτητος για την έκδοση άδειας εργασίας, Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 550.000 άδειες εργασίας εν ισχύ, και όπως είπε η υφυπουργός πρόκειται το γρηγορότερο δυνατό να υιοθετηθεί μηχανισμός που θα επιτρέπει στους νομίμως εργαζόμενους να επανέλθουν στη νομιμότητα και στους υπολοίπους να μην περιπέσουν σε παρανομία, εξαιτίας της αδυναμίας να συγκεντρώσουν τον οριζόμενο από το νόμο αριθμό ενσήμων.
Επίσης, η υφυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, να δοθούν εκλογικά δικαιώματα στις τοπικές εκλογές στους νόμιμους αλλοδαπούς και να ρυθμιστεί το εκκρεμές θέμα της ιθαγένειας για τους μετανάστες 2ης γενιάς.
Η κ. Τζάκρη, έκανε τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο Ζάππειο του Διεθνούς Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (GFMD).
Το φόρουμ αποτελείται από δυο τμήματα: τη συνάντηση της Κοινωνίας των Πολιτών (που θα διεξαχθεί στις 2-3 Νοεμβρίου στον Αστέρα Βουλιαγμένης) και την κυβερνητική συνάντηση (που θα διεξαχθεί 4-5 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής). Συγχρόνως την ίδια περίοδο θα διεξαχθεί το «παράλληλο φόρουμ» με ΜΚΟ από όλο τον κόσμο που είχαν συμμετάσχει στο προηγούμενο φόρουμ στις Φιλιππίνες το 2008 ( 1-5 Νοεμβρίου στον πολυ-χώρο ΟΝΑ στα Κάτω Πετράλωνα) και το «αντι-φόρουμ» ή Διεθνής Σύνοδος Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων κυρίως με ελληνικές και κάποιες διεθνείς οργανώσεις ακτιβιστών (1-5 Νοεμβρίου στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ).
«Η συνοχή και η αποτελεσματική διασύνδεση πολιτικών μετανάστευσης και ανάπτυξης -αλλά και άλλων πολιτικών- είναι αναγκαία, αν θέλουμε η μετανάστευση να δίνει ώθηση, να είναι θετικός παράγοντας για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας», σημείωσε η κ. Τζάκρη.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details