Μεγάλες ζημιές στο Μουζάκι από τις βροχές


Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των πλημμύρων έγινε χθες στο Δήμο Μουζακίου υπό την προεδρία του Δημάρχου Μουζακίου κ. Γεωργίου Κωτσού. Ο Δήμαρχος κ. Κωτσός έδωσε εντολή στον Αντιδήμαρχο κ. Ζαρνακούπη να συνεργαστεί με τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής κ. Καβάλο, ώστε ο Δήμος Μουζακίου να προμηθευτεί τα εν λόγω αντλητικά συγκροτήματα, που θα είναι στη διάθεση για περιστατικά που θα αφορούν αποκλειστικά το Δήμο Μουζακίου.
Στο μεταξύ πάρα πολλά είναι τα προβλήματα που προέκυψαν από τη σφοδρή πλημμύρα που έπληξε το Δήμο Μουζακίου κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο, αλλά και στα αρδευτικά δίκτυα του πεδινού όγκου.
Σημειώθηκαν πάρα πολλές κατολισθήσεις, «κόπηκαν» δρόμοι στην Οξυά, την Πορτή, τη Βατσουνιά κλπ και χθες πέρα από τα τρία μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος Μουζακίου, μισθώθηκαν και ιδιωτικά προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η οδική σύνδεση όλων των οικισμών των δημοτικών διαμερισμάτων. Βέβαια οι ζημιές που σημειώθηκαν στα οδοστρώματα και στα αρδευτικά δίκτυα είναι πολύ μεγάλες και θα απαιτηθούν σημαντικά ποσά προκειμένου οι δρόμοι και τα δίκτυα να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΤΑΜΟΥ
Εξάλλου η τριήμερος νεροποντή, προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ιτάμου. Όλοι οι χείμαρροι και τα ξεροποταμάκια πλημμύρισαν και έκοψαν τους δρόμους σε πάρα πολλά σημεία. Τόνοι αμμοχάλικων έκλεισαν τους δρόμους. Φρεάτια και γεφυρίδια μπαζώθηκαν ή καταστράφηκαν. Σε ποιμνιοστάσια είναι αδύνατη η επικοινωνία από τους κτηνοτρόφους. Σε πολλά σημεία σημειώθηκαν επικίνδυνες καταπτώσεις. Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Ιτάμου κ. Τσαντήλα η αποκατάσταση της βατότητας ξεπέρασε σε κόστος τις 50.000 € και ο Δήμος αδυνατεί να καλύψει τις δαπάνες αφού όλο το 2009 δεν επιχορηγήθηκε από το Υπ. Εσωτερικών παρά τις παρεμβάσεις
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details