Ξεκινά η ανακατασκευή του δρόμου από το Σταυρό Φαρσάλων μέχρι τα όρια του Νομού Καρδίτσας


Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες για την ανακατασκευή ενός σημαντικού έργου στην Επαρχία Φαρσάλων, πρόκειται για το δρόμο από το Σταυρό Φαρσάλων μέχρι τα όρια του Ν. Καρδίτσας.
Χθες συνεδρίασε στη Νομαρχία Λάρισας η αρμόδια επιτροπή έργων και οριστικοποίησε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας της οποίας αναδείχθηκε μειοδότης η εργοληπτική εταιρία του κ. Ν.Καρακίτσιου.

Το τμήμα του δρόμου που θα ανακατασκευαστεί έχει μήκος 2,5 χλμ περίπου και θα συνδέσει την επαρχία Φαρσάλων με το γειτονικό νομό και είναι ένα από τα τμήματα πυκνής κυκλοφορίας της επαρχίας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 850.000 ευρώ.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα της Επαρχίας Φαρσάλων αποτελούσε αίτημα δεκαετιών για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καθώς το κομμάτι αυτό ήταν από τα πλέον προβληματικά του Νομού.

Ο δρόμος που θα ανακατασκευαστεί θα ξεκινά από το Σταυρό Φαρσάλων και θα καταλήγει στα όρια του ν. Καρδίτσας στη θέση "Γεφύρια".

Όπως επισημαίνει η Τεχνική Έκθεση της Νομαρχίας, ο δρόμος σήμερα παρουσιάζει έντονες καθιζήσεις σε όλο του το μήκος και έχει καταστεί επικίνδυνος για τη διέλευση των οχημάτων.
Για να αντιμετωπιστούν καθιζήσεις αλλά και διαβρώσεις θα γίνουν εκσκαφές, επιχώσεις και διαπλατύνσεις ώστε στην τελική του μορφή να έχει πλάτος 10 μέτρων.

Η Νομαρχία Λάρισας με την ανακατασκευή και αυτού του δρόμου συνεχίζει το πρόγραμμα συντηρήσεων στο οδικό δίκτυο της επαρχίας Φαρσάλων φιλοδοξώντας μέσα στα επόμενα χρόνια ολόκληρη η επαρχία να διαθέτει ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο"
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details