Ξεπέρασαν το ψυχολογικό φράγμα του ενός εκατομμυρίου, οι πελάτες ADSL του ΟΤΕ


Ξεπέρασαν το ψυχολογικό φράγμα του ενός εκατομμυρίου, οι πελάτες ADSL του ΟΤΕ, ενώ η Ελλάδα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, όσον αφορά στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας και οι τιμές έχουν διαρκώς μειούμενη τάση. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΤΕ, σχετικά με την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το επίπεδο της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας, καθώς τις προσπάθειες, αλλά και τις επενδύσεις που κάνει ο Οργανισμός για τη σύγκλιση της Ελλάδος με το μέσο κοινοτικό όρο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο ΟΤΕ έχει επενδύσει την τελευταία πενταετία σε δίκτυο και ευρυζωνικότητα, πάνω από 1,3 δις ευρώ και παραμένει ο βασικός φορέας ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών στη χώρα μας. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η ανάπτυξη του δικτύου ADSL του ΟΤΕ σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ μέσω της υπηρεσίας δορυφορικού ευρυζωνικού internet και του δορυφόρου Hellas Sat, οι ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας.

Σε ότι αφορά το θέμα της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, αυτή αγγίζει πλέον το 17,5% και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο τέλος του 2010 η χώρα μας θα έχει φτάσει τον μέσο κοινοτικό όρο.

Ο ΟΤΕ με κύριο εκφραστή το conn-x και πάνω από ένα εκατομμύριο πελάτες, είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον τομέα αυτό, καθώς κύριο χαρακτηριστικό του δικτύου του είναι η ποιότητα και η σταθερότητα. Η ποιότητα των ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα φαίνεται και σε πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που ανακοίνωσε η Cisco, και στην οποία συγκρίνεται η ποιότητα των ευρυζωνικών υπηρεσιών σε 66 χώρες. Η Ελλάδα βρίσκεται στη ζώνη «Καλύπτονται οι ανάγκες των διαθέσιμων σήμερα εφαρμογών» (meeting the needs of today’s applications), περνώντας στην κατάταξη χώρες όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία.

Στο επίπεδο των τιμών, από το 2004, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το ADSL στην Ελλάδα, οι τιμές της υπηρεσίας βαίνουν συνεχώς μειούμενες. Σήμερα, το κόστος για ADSL (conn-x) είναι μόλις 1,16 ευρώ ανά Mbps. Οι μειώσεις αυτές κατατάσσουν την Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα ανάμεσα στις χώρες - μέλη του ΟΟΣΑ όσον αφορά στο κόστος ανά Mbps και σε σχέση με την αγοραστική δύναμη.

Για την περαιτέρω προώθηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας, ο ΟΤΕ έχει δημιουργήσει και συγκεκριμένα πακέτα και προσφορές, όπως η προσφορά για Internet & Ομιλία από το Conn-x, που περιλαμβάνει σε μία ενιαία τελική τιμή, 43,90 ευρώ/μήνα, και ADSL internet 8 Mbps και απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις και το πάγιο της τηλεφωνικής γραμμής.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details