Ξεκινά η απόσυρση παλαιών Ι.Χ. στη Λάρισα


Μετά την υπογραφή της υπουργικής απόφασης που καθορίζει τη διαδικασία απόσυρσης των παλαιάς τεχνολογίας Ι.Χ. αυτοκινήτων και φορτηγών μέχρι 3,5 τόνων, η αγορά αναμένεται να πάρει τα πάνω της. Όλα δείχνουν ότι η απόσυρση θα αποβεί περισσότερο ωφέλιμη για την αγορά
και το περιβάλλον από το πρόσφατο μέτρο της μείωσης κατά 50% του τέλους ταξινόμησης.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία, οι εταιρείες ανακύκλωσης προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να παραλάβουν οι ίδιες τα αυτοκίνητα από το σημείο όπου είναι σταθμευμένα. Σε αυτήν την περίπτωση ο κάτοχος του Ι.Χ. δεν επιβαρύνεται με έξοδα μεταφοράς.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόσυρση ενός οχήματος είναι να φορά τις πινακίδες κυκλοφορίας, ο κάτοχός του να προσκομίσει την άδεια, να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα και να δηλώσει τον αριθμό του φορολογικού του μητρώου και τη ΔΟΥ.

Τα οικονομικά κίνητρα της απόσυρσης Ι.Χ. αυτοκινήτων έχουν ως εξής:

Μέχρι 900 κ.ε.- 500 ευρώ,
από 901 έως 1.400 κ.ε- 1000 ευρώ
από 1.401 έως 2.000 κ.ε. -1.500 ευρώ
από 2001 έως 2.400 κ.ε. -1.800 ευρώ
από 2401 και άνω-2.200 ευρώ.

Πέραν των οικονομικών κινήτρων, ο ιδιοκτήτης του αποσυρόμενου οχήματος παραλαμβάνει από την εφορία μία βεβαίωση ότι το έχει αποσύρει.
Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό χρησιμοποιείται κατά την αγορά καινούργιου ή μεταχειρισμένου αυτοκινήτου αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και ισχύει μέχρι την λήξη του μέτρου της απόσυρσης.

Σε περίπτωση αγοράς νέου αυτοκινήτου, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να προσκομίσει στη ΔΟΥ τη βεβαίωση της απόσυρσης, την Άδεια Κυκλοφορίας του νέου Ι.Χ. και το τιμολόγιο αγοράς, προκειμένου να εισπράξει 1.000 ευρώ και 1.500 ευρώ εάν πρόκειται για Ι.Χ. ή φορτηγό, αντιστοίχως.

Τo κέντρo ανακύκλωσης στη Λάρισα: ΑΦΟΙ ΦΛΩΡΟΥ 2ο ΧΛΜ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΘΕΣ/ΚΗΣ ΤΗΛ 2410575725
http://www.kosmoslarissa.gr/article/2848/
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details