Ασφάλειες πυρός-ανασφάλιστα 9 στα 10 σπίτια στην Ελλάδα!

Παράγοντες της Ασφαλιστικής Αγοράς που γνωρίζουν σε βάθος τα Μεγέθη του Κλάδου Πυρός αποκαλύπτουν πως μόνο ένα 22-25% των ελληνικών κατοικιών έχει Ασφάλεια Πυρός, γεγονός που θα έρθει με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια τώρα που θα αρχίσει ο απολογισμός από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Τα ποσοστά αυτά, φυσικά, δεν περιλαμβάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες των αυθαίρετων κτισμάτων που έχουν γεμίσει τη χώρα. Αν και αυτά τα σπίτια ληφθούν υπόψη τότε το ποσοστό των Ασφαλισμένων σπιτιών μειώνεται αισθητά!

Το χειρότερο είναι ότι το Κόστος της Ασφάλειας Πυρός είναι… μηδαμινό σε σχέση με την αξία του σπιτιού που ασφαλίζεται, αντιστοιχεί δηλαδή στο 0,5 έως 0,75 τοις χιλίοις επί της αξίας του!

Ωστόσο, οι προνοητικοί που είχαν ασφαλίσει τα σπίτια και τις περιουσίες τους θα βρεθούν σύντομα σε πολύ καλύτερη μοίρα από όλους τους υπόλοιπους, μιας και οι Ασφαλιστικές έχουν ήδη δηλώσει ότι είναι έτοιμες να καλύψουν πλήρως όλους τους Πελάτες τους. Στις περπτώσεις παρόμοιων καταστροφικών Πυρκαιών, οι φερέγγυες Εταιρείες καταβάλλουν τις Αποζημιώσεις σχετικά γρήγορα.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details