Στο Ν Μοναστήρι ο Αλέκος Κρητικός.




Στο Ν Μοναστήρι ο Αλέκος Κρητικός.

Στο Ν Μοναστήρι βρέθηκε ο Αλέκος Κρητικός όπου και συναντήθηκε με δεκάδες μέλη και φίλους του ΠΑ.ΣΟ.Κ δηλώνοντας παρών για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο Αλέκος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις κατά την επίσκεψή του και έδωσε ελπίδα σε όλους, αφού θεωρείται από τα ΄μυαλά΄ στο Φθιωτικό χώρο. Λίγα λόγια για το βιογραφικό του:




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Χ. ΚΡΗΤΙΚΟΥ


Προσωπικά στοιχεία

Γεννήθηκε στη Μακρακώμη Φθιώτιδος το 1952, όπου μεγάλωσε και αποφοίτησε από το εκεί Λύκειο.
Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Αντωνίου, Δρα Γλωσσολογίας, και έχει δύο παιδιά που είναι φοιτητές.



Σπουδές

Είναι κάτοχος Διπλώματος Αρχιτέκτονος Μηχανικού Ε.Μ.Π. και μεταπτυχιακού τίτλου D.E.A. Γεωγραφίας-Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Paris I-Pantheon-Sorbonne.
Ξένες Γλώσσες: Γαλλικά, Αγγλικά


Επαγγελματική εμπειρία

Μετά τη θητεία του ως στρατιώτης (Σεπτ.1975-Ιαν.1978) εργάσθηκε αρχικά ως ελεύθερος επαγγελματίας και στη συνέχεια, έως το 1985, στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας- Υπηρεσία Περιφερειακής Πολιτικής, με κύριο αντικείμενο τη διαχείριση κοινοτικών προγραμμάτων, διαπραγμάτευση των ΜΟΠ κλπ.

Το 1985 αποσπάσθηκε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Ε.Κ.(Βρυξέλλες), όπου εργάσθηκε μέχρι το τέλος του 1988, με τομέα ευθύνης την Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική. Υπό την ιδιότητα αυτή ,απέκτησε σημαντική εμπειρία διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ κατά την ελληνική Προεδρία του 1988, διετέλεσε Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου που συνέταξε τους νέους Κανονισμούς των Διαρθρωτικών Ταμείων (Α΄Πακέτο Delors).

Από το 1989 μέχρι και το 1992 διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου της Επιτρόπου Β.Παπανδρέου. Από τη θέση αυτή ασχολήθηκε με όλα τα θέματα του χαρτοφυλακίου της Επιτρόπου (Απασχόληση, Κοινωνικές Υποθέσεις, Εκπαίδευση, Επαγγελματική Κατάρτιση), είχε την κύρια ευθύνη της κεντρικής διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και συμμετείχε στην ομάδα της Ε.Επιτροπής για την προετοιμασία του «Β΄Πακέτου Delors».

Το 1993 επέστρεψε στην Ελλάδα και μέχρι το τέλος του 1997 εργάσθηκε ως ιδιώτης μελετητής-σύμβουλος επιχειρήσεων, ασχολούμενος με ελληνικές και κοινοτικές αναπτυξιακές μελέτες καθώς και με διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Το 1998 τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους μετακινήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Από τις θέσεις αυτές ήταν, μεταξύ άλλων, υπεύθυνος για την υλοποίηση του ΠΕΠ Αττικής και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Βιομηχανίας στο πλαίσιο του Β΄ΚΠΣ .

Κατά τα έτη 1999 και 2000 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Μεταναστευτικής Πολιτικής, με τη διενέργεια των ευρωεκλογών (1999) και εθνικών εκλογών (2000), με τον συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες από το Κόσσοβο, με την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού στην Αττική το 1999.

Το έτος 2001 μετακινήθηκε στη θέση του Γενικού γραμματέα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, όπου, μεταξύ άλλων, συντόνισε την οργάνωση των σεμιναρίων για τους προέδρους των Ομάδων Εργασίας του Συμβουλίου κατά την Ελληνική Προεδρία, ενώ συμμετέσχε και στον σχεδιασμό του Προγράματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Πολιτεία».

Κατά τα έτη 2001 - 2003 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» και Αντιπρόεδρος του «Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος (ΟΚΧΕ)», θέσεις από τις οποίες προώθησε τα υπό υλοποίηση προγράμματα κτηματογράφησης .

Το 2004 μετακινήθηκε στον τραπεζικό τομέα όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα να εργάζεται.


Πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα

Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 (Ομάδα Πρωτοβουλίας –Εθνικοτοπική Φθιώτιδας) μέχρι σήμερα ( μέλος της ΔΟ Ψυχικού). ΄Εχει διατελέσει μέλος Συντονιστικής και εκλεγμένο μέλος Συνεδρίων του Κινήματος.
΄Εχει επίσης διατελέσει συνδικαλιστής ΠΑΣΚΕ Υπ.Οικονομίας και εκλεγμένο μέλος διοίκησης εθνικοτοπικού συλλόγου.

Κατά την περίοδο 1993-1997 υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.) , θέση στην οποία τον επέλεξαν ομοφώνως και για δύο διαδοχικές θητείες οι κεντρικές οργανώσεις εργοδοτών (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ,ΕΣΕΕ) και εργαζομένων (ΓΣΕΕ). Αποχώρησε από τη θέση αυτή όταν τοποθετήθηκε στη θέση του ΓΓ Περιφέρειας Αττικής.

Τέλος, έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων, κυρίως σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, σε οικονομικά και άλλα περιοδικά.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details