Επίσχεση εργασίας των ιατρών στη Φθιώτιδα

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από το πρωί της Τρίτης οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας στη Φθιώτιδα. Η καταβολή των εφημεριών στους γιατρούς, από την αρχή του έτους έως σήμερα και οι ανατροπές της διοίκησης του νοσοκομείου στον πίνακα των εφημεριών των γιατρών, που χαρακτηρίζουν αυθαίρετες, είναι από τα κεντρικά θέματα που προβάλλουν οι γιατροί, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην επίσχεση εργασίας, αφού για 10 μέρες πριν, είχαν αποχή από τα τακτικά ιατρεία.

Από το πρωί οι γιατροί ανταποκρίθηκαν μόνο στα έκτακτα περιστατικά, ενώ για περισσότερο από δύο ώρες ήταν συγκεντρωμένοι στην πύλη του νοσοκομείου της Λαμίας.

Στις 2 το μεσημέρι, σε γενική τους συνέλευση, οι γιατροί αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας για 24 ώρες ακόμη και να επανεκτιμήσουν τα δεδομένα αύριο, Τετάρτη, στις 2 το μεσημέρι.

Όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών, Βασίλης Κυριακάκης, «η συνέλευση των γιατρών θα αξιολογήσει τα δεδομένα και αν διαπιστώσει ότι υπάρχει ουσιαστική κινητικότητα στην ικανοποίηση των αιτημάτων, θα αναστείλει τις κινητοποιήσεις. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση αυτές θα συνεχιστούν».
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details