Προσλήψεις στους ΟΤΑ

ΑΠΟ ΤΟ LAMIANEWS
Η ΚΕΔΚΕ μετά από διάλογο με το αρμόδιο υπουργείο Απασχόλησης και τον ΟΑΕΔ, προχώρησε τις διαδικασίες για την υλοποίηση του Προγράμματος Απασχόλησης 20.000 ανέργων στους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις τους.
Την περασμένη εβδομάδα οι δύο πλευρές κατέληξαν στην κατανομή των 15.000 από τις 20.000 θέσεις στους δήμους. Οι υπόλοιπες 5.000 θέσεις θα κατανεμηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν.
Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι για να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος, να ενεργοποιηθούν δηλαδή οι προσλήψεις των ανέργων στους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις, απαιτούνται να εκπληρωθούν οι παρακάτω προϋποθέσεις:
1. Υπογραφή του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΚΕ, του αρμόδιου υπουργείου και του ΟΑΕΔ.
2. Ψήφιση σχετικής διάταξης από το Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, σύμφωνα με την οποία θα διασφαλίζεται ότι δε θα επιβαρυνθούν οι ΟΤΑ με την μονιμοποίηση αυτών των ανέργων.
Ο αριθμός των ανέργων που θα προσληφθούν, αναλυτικά για τη Φθιώτιδα, κατανέμονται για κάθε δήμο ή κοινότητα, ως εξής:

Η κατανομή της πρώτης φάσης, των 15.000 θέσεων, στους δήμους, έγινε καταρχήν σε επίπεδο νομών. Ελήφθη υπόψη το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και το (σ.σ. επίσημο) ποσοστό ανεργίας. Στη συνέχεια έγινε η κατανομή ανά δήμο με κριτήρια το πληθυσμό και τον αριθμό των δημοτικών διαμερισμάτων.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details