Αδελφές Αλεξανδρή: Οι τρίδυμες Ελληνίδες με ρίζες απο τον Δομοκό που κυριαρχούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Αυστρία!

 

Αδελφές Αλεξανδρή: Οι τρίδυμες Ελληνίδες που κυριαρχούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Αυστρία!Η ιστορία των τριών αδελφών που αγωνίζονται με τα χρώματα της Αυστρίας.

Οι τρίδυμες αδερφές Αλεξανδρή είναι τα κεντρικά πρόσωπα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Φουκουόκα, στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Η Αννα-Μαρία και Ειρήνη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ελεύθερο ντουέτο, ενώ λίγο νωρίτερα, η άλλη αδελφή τους, η Βασιλική, κέρδισε δύο ασημένια μετάλλια στο σόλο, στο ελεύθερο και στο τεχνικό πρόγραμμα. Μόνο που αυτά τα μετάλλια για τα τρία κορίτσια από το Βόλο, δεν κατακτήθηκαν για την Ελλάδα, αλλά για την Αυστρία, τη χώρα με την οποία αγωνίζονται εδώ και χρόνια.

Ο λόγος της φυγής τους από την Ελλάδα, στο μακρινό 2012 σε ηλικία 14 ετών, ήταν η αναξιοκρατική συμπεριφορά που θεωρούσαν ότι αντιμετώπιζαν στο θέμα των κλήσεων στην Εθνική ομάδα, από την Κολυμβητική Ομοσπονδία και με πρωτοβουλία της μητέρας τους Αρτεμις Αργυροπούλου, τα τρία κορίτσια έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους και τελικά κατέληξαν στην Αυστρία!

Με επιστολή της μητέρας προς την ΚΟΕ, τον Ιούλιο του 2012, μεταξύ άλλων τονίζουν: «Μετά τη συνεχιζόμενη κατάφωρη αδικία που επιδεικνύεται εις βάρος μας, εκ μέρους του προπονητικού Team και των υπευθύνων της Εθνικής ομάδος της Συγχρονισμένης Κολύμβησης δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από την εθνική ομάδα για λόγους ηθικής τάξης, αξιοπρέπειας και μη αξιοκρατικών επιλογών».

Και καταλήγει η επιστολή: «Αντί για μας προτιμήθηκαν στα ατομικά αγωνίσματα άλλες, κυρίως αλλοδαπές αθλήτριες, με άγνωστα κριτήρια και αδιαφανείς μεθόδους. Κατόπιν αυτού και αφού δεν κριθήκαμε άξιες να εκπροσωπήσουμε την Εθνική μας ομάδα όπως ξέρουμε, αποχωρούμε με θλίψη από αυτή και ευχόμαστε καλή τύχη στους υπευθύνους της. Εμείς θα βρούμε τον δρόμο μας σε άλλα αγωνιστικά μονοπάτια, πάντα με πειθαρχία, ηθική, πίστη στον Θεό και καθαρή την ψυχή και την συνείδησή μας».

Κι όπως έδειξε η πορεία τους, τον δρόμο όχι απλώς τον βρήκαν, αλλά ήταν στρωμένος με δάφνες νίκης, κατακτώντας μετάλλια σε πολλές κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και με συμμετοχή σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες και με εξασφαλισμένη την πρόκριση και για το Παρίσι, το 2024.

Η απάντηση της ΚΟΕ το 2012 ήταν άμεση και με μία μακροσκελέστατη ανακοίνωση, επιχειρούσε να καταρρίψει τους ισχυρισμούς των αδερφών Αλεξανδρή, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δική τους επιλογή ήταν να μην πάρουν μέρος «στο βασικό τεστ επιλογής που ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων» και ότι δεν γίνεται «να θεωρούν ως δεδομένο τη μη αντικατάστασή τους από τα αγωνίσματα επιλογής τους και τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα, με συνέπεια να δημιουργούν τεράστια προβλήματα, προπονητικά και αγωνιστικά, στις λοιπές συναθλήτριες».

για την συνέχεια του άρθρου πατήστε ΕΔΩ!

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details