Ο Καιρός στην Ελλάδα - Ετήσιες χαμηλές -υψηλές τιμές Θερμοκρασίας στο Δομοκό -Ημερομήνια.




Βρισκόμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου  όπου ο μετεωρολογικός σταθμός Δομοκού μας δίνει μέση θερμοκρασία 8 βαθμούς , χαμηλή (-11) , και υψηλή +8.
Η πρόβλεψη από το free meteo μας δίνει μέχρι την Δευτέρα (21/2) καλό καιρό , ενώ από την Τρίτη ο καιρός δείχνει να αλλάζει , με πολλές βροχές και χιόνια.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΤΗΣΙΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΔΟΜΟΚΟΥ


 Όπως προκύπτει από τον παραπάνω πίνακα η μέση ετήσια θερμοκρασία του σταθμού Δομοκού είναι 14.0οC. Ψυχρότερος μήνας του χρόνου είναι ο Ιανουάριος, με μέση θερμοκρασία 4.7οC, ενώ θερμότερος μήνας είναι ο Ιούλιος με μέση θερμοκρασία 24.2οC.

 Οι απολύτως υψηλότερες τιμές της θερμοκρασίας έχουν παρατηρηθεί τον Ιανουάριο -15οC, ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σημειώνονται και τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο -10 οC. 

Οι απολύτως υψηλότερες τιμές της θερμοκρασίας έχουν παρατηρηθεί τον Ιούλιο 39.4οC, ενώ πολύ υψηλές τιμές θερμοκρασίας παρατηρούνται και τους μήνες Ιούνιο και Αύγουστο 39 οC.


Πρόγνωση καιρού για αύριο, Παρασκευή

Αύριο, Παρασκευή, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια τμήματα της ανατολικής χώρας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα κατά τόπους στα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 18 και κατά τόπους τους 19 βαθμούς Κελσίου

ΠΡΟΓΝΩΣΗ 7 ΗΜΕΡΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ -ΝΕΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ.

                                               ΔΟΜΟΚΟΣ

Καλό  καιρό με κανονικές θερμοκρασίες εως την Τρίτη όπου αλλάζει το σκηνικό, με βροχές και χιόνια.


                Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 7 ΗΜΕΡΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Ο ίδιος περίπου καιρός με την πόλη του Δομοκού με αλλαγή από Τρίτη σε βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους .



                        Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

  Θερμοκρασίες υψηλές για την περίοδο θα επικρατήσουν ως την Τρίτη, δίνοντας την δυνατότητα στο αγροτικό-Συνδικαλιστικό  κίνημα της περιοχής μας να συμμετέχει πιο μαζικά στα αγροτικά μπλόκα.



Ας δούμε και την πρόβλεψη απο τα ημερομήνια 

Ο καιρός στο τέλος του Φεβρουαρίου προβλέπεται να επιδεινωθεί και να είναι βροχερός (βροχές και καταιγίδες) ● Τσικνοπέμπτη (24.02.2022) και Αποκριές (27.02.2022) θα έχει τσουχτερό κρύο.


Ο Μάρτιος του 2022 αναμένεται να ξεκινήσει με επιδείνωση του καιρού. Πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα της Ελλάδας ● Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός τη Καθαρά Δευτέρα 07.03.2022

Μετά τα μέσα Μαρτίου ο καιρός θα εμφανίζει μία εικόνα με συνεχόμενη κακοκαιρία. Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε σχετικά χαμηλά υψόμετρο.

Σημαντική βελτίωση του καιρού την τρίτη εβδομάδα του Μάρτη. Θερμοκρασίες έως 16°C και άνεμοι έως 4 Bf.

Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (με εξαίρεση μία ημέρα ενδεχομένως με αρκετή βροχή). Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου (εθνική εορτή) θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

Όχι δεν είναι «ψέμα». Ο Απρίλιος του 2022 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη.

Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου συνεχίζει να είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανόνικες για την εποχή θερμοκρασίες.

Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και δυνατοί ανέμοι ● Καλός καιρός την Κυριακή των Βαϊων (17.04.2022)

ο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, που είναι και η Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα 2022, ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C και ανέμους από 3 Bf έως 4 Bf ● Πάσχα έχουμε Κυριακή 24.04.2022

Ο Μάιος του 2022 την πρώτη εβδομάδα (και τα μισά της δεύτερης) θα είναι αίθριος με λίγες κατά τόπους βροχές ● Πρωτομαγιά θα κάνουμε με λαμπερό ήλιο και θερμοκρασία έως 24°C.

Ο καιρός το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κλπ)

Τα τέλη του μήνα αναμένονται χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές του καιρού. Τις περισσότερες μέρες ηλιοφάνεια, ζεστός καιρός με ανέμους έως 4 Bf.

Ο Ιούνιος του 2022 θα μας έρθει με πρόσχαιρη κακοκαιρία και πιθανότητα για κατα τόπους καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα ● Του Αγίου Πνεύματος (13.06.2022) ο καιρός αναμένεται άστατος με λίγες βροχές.

πηγες : 

https://www.helppost.gr/kairos/merominia-provlepsi-kairou/

www.freemeteo.com

Καλατζής Ηλίας-Πίνακας ετήσιων  μέσων θερμοκρασιών Δομοκού.

ΕΜΥ Σταθμός Δομοκού.

Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details