Ο παλιός χρόνος φεύγει και ελπίζω να πάρει μαζί του όλες τις ψεύτικες υποσχέσεις για μια καλύτερη ζωή. Εύχομαι η καινούργια χρονιά να είναι σύμμαχος μιας μεγάλης επανάστασης για μια ζωή ανθρώπινη πάνω απ’ όλα.

Ο Πάνος Κατσιμίχας και ο Βασίλης Καζούλης στην Αρχαία Πρόερνα στις 26 Αυγούστου.

Στίς 26 Αυγούστου την ημέρα της πανσελήνου και της μεγάλης ετήσιας γιορτής της Αρχαιολογίας στην Ελλάδα , θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δύο φωνές ξεχωριστές της Ελληνικής μουσικής. Ο Πάνος Κατσιμίχας με ένα διαφορετικό συνεργάτη τον Βασίλη Καζούλη θα μας τραγουδήσουν τίς παλιές καλές επιτυχίες τους.
Ας είμαστε εκεί!!!!
λίγα λόγια για το βιογραφικό τους.......




Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, γνωστοί και ως αδελφοί Κατσιμίχα ή Κατσιμιχαίοι (Αθήνα19 Οκτωβρίου 1952) είναι Έλληνες τραγουδοποιοί, οι οποίοι, στο μεγαλύτερο μέρος της μουσικής τους σταδιοδρομίας, αποτέλεσαν μουσικό δίδυμο. Οι αδελφοί Κατσιμίχα είναι δίδυμα αδέλφια.
Γεννήθηκαν στην Αθήνα και μεγάλωσαν στον Άγιο Δημήτριο, στη Λευκωσία και την Νέα Σμύρνη ενώ έζησαν τη νεότητα τους εργαζόμενοι στη Δυτική Γερμανία.
Αρχικά έγιναν γνωστοί με τη συμμετοχή τους στους Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας, που διοργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις το 1982, όπου και βραβεύτηκαν για το τραγούδι "Μια βραδιά στο λούκι". Ο πρώτος δίσκος τους με τίτλο "Ζεστά Ποτά" κυκλοφόρησε το 1985 σε παραγωγή του Μανώλη Ρασούλη.
Έκτοτε, και μέχρι σήμερα, 2018, κυκλοφορούν μαζί δίσκους, όπου γράφουν και ερμηνεύουν οι ίδιοι τα τραγούδια τους. Παράλληλα, εμφανίζονται ζωντανά σε μουσικές σκηνές και συναυλίες μόνοι τους ή σε συνεργασία με άλλους μουσικούς. Συμμετέχουν ακόμη και σε πολλές δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1985 Ζεστά Ποτά
  • 1987 Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις
  • 1989 Απρίλη Ψεύτη
  • 1992 Υπάρχει λόγος
  • 1992 Η Μοναξιά του Σχοινοβάτη
  • 1994 Της Αγάπης Μαχαιριά
  • 1995 Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι
  • 1997 Μάνα Γη
  • 1997 Παράλληλη Δισκογραφία
  • 2000 Τρύπιες Σημαίες
  • 2001 20 Χρόνια Live
  • 2002 Στους Ελαιώνες της Αγάπης
  • 2004 Οι μπαλάντες των πολυκατοικιών
  • 2006 Μουσική Αυτοβιογραφία
  • 2012 Βeat Poetry (greek version)
  • 2014 Οι καλικάντζαροι και η Αγέλαστη Πολιτεία (βιβλίο και cd)
  • 2015 Zεστά Ποτά 30 χρόνια μετά
  • 2016 Τα τραγούδια του Βυθού

Δισκογραφία Πάνου Κατσιμίχα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 2004 Οι μπαλάντες των πολυκατοικιών, Πάνος Κατσιμίχας
  • 2007 Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο χειμώνας, Πάνος Κατσιμίχας, Μάνος Ξυδούς
  • 2008 Mια βραδιά στο προβάδικο
  • 2013 Beat Poetry (english version)









Ο Βασίλης Καζούλης (ή Καζούλλης όπως είναι η σωστή γραφή του επωνύμου του) είναι Έλληνας τραγουδοποιός τηςροκ σκηνής και έχει υπογράψει κάποια από τα πιο γνωστά τραγούδια, όπως "Φανή", "Αν ήσουν άγγελος", "Κάτι να γυαλίζει", "Αεροπλάνα", "Το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό", "Κοπέλες για λίγο", "Βορινό λιμάνι", "Τα φιλιά του Αυγούστου" κ.α.
Γεννήθηκε στο χωριό Ασκληπειό της Ρόδου. Σε ηλικία τεσσάρων ετών μετακομίζει στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία διακρίνεται η κλίση του στη μουσική. Είναι αυτοδίδακτος στην κιθάρα και απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ. Στα φοιτητικά του χρόνια δημιούργησε ένα ερασιτεχνικό συγκρότημα, συνεχίζοντας να γράφει στίχους και μουσική. Μετά τη Σχολή, υπηρέτησε για δύο χρόνια στην Αεροπορία, απ' όπου όταν απολύεται έχει έτοιμη ήδη την πρώτη συλλογή τραγουδιών του.
Οι δύο άνθρωποι που πίστεψαν στο ταλέντο του και τον ανέδειξαν ήταν ο Σταμάτης Σπανουδάκης και ο Διονύσης Σαββόπουλος. Ο Σταμάτης Σπανουδάκης άκουσε πρώτος τη δουλειά του και ήταν ο άνθρωπος που τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική και να κάνει το πρώτο του βήμα στη δισκογραφία. Την ίδια εποχή (γύρω στο1987) ο Διονύσης Σαββόπουλος τον παρουσιάζει στην εκπομπή του "Ζήτω το Ελληνικό Τραγούδι" ως "νέο ταλέντο" και εκεί ερμηνεύει για πρώτη φορά τηλεοπτικά τη μεγάλη επιτυχία "Φανή".
Το 1990, με το τραγούδι «Γράμματα στην Σκόνη» από τη συλλογή «Τρύπια καπέλα», λαμβάνει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Λάχτι (Φινλανδία), όπου και διακρίνεται, ενώ το 2002 πραγματοποιεί το όνειρό του να παίξει στοΛίβερπουλ, τη γενέτειρα των The Beatles, καθώς και στο Κάρντιφ, στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο.
Με την μπαλάντα να κυριαρχεί, με εμφανείς τις επιρροές από τους μουσικούς του «συγγενείς», όπως ο ίδιος αποκαλεί τους Beatles, με στοιχεία από την παράδοση των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα της πατρίδας του της Ρόδου έχει συνθέσει ένα ξεχωριστό μουσικό ύφος.

Προσωπική δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • «Μπλε Μωρό» ( Lyra/1987)
  • «Τρύπια Καπέλα» (1989/Minos EMI)
  • «Κάτι να γυαλίζει» (1992/ Minos EMI)
  • «Βορεινό λιμάνι» (1995/Minos EMI)
  • «Τα φιλιά του Αυγούστου» (1998/Lyra)
  • «Τόσες αποστάσεις» (ζωντανή ηχογράφηση από το Μετρό, 2000/Lyra)
  • «Ραντεβού στην Εθνική» (2001/Lyra)
  • «Μόνο να μου γελάς» (2004/Lyra)
  • "Απ' το Λίβερπουλ στη Σαντορίνη" (2009/ΕΠΤΑ 7 - Legend)
  • "Λευκός Ουρανός" (2014/XRC RECS USA)[1]
όλα σε μουσική, στίχους και ερμηνεία  του ιδίου.




Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details