Εκδήλωση για την μάχη του Δομοκού -1897!!!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των Πολλαπλών Χρήσεων Γυμνασίου-Λυκείου Δομοκού, υπό την αιγίδα του Δήμου Δομοκού  και αποτέλεσε ελάχιστο φόρο τιμής ως προς τους αγωνιστές και τα θύματα της μάχης του Δομοκού το 1897.

Η συμμετοχή του κοινού, κρίθηκε ικανοποιητική, υπογραμμίζοντας έτσι το ενδιαφέρον για την ιστορία του τόπου μας, αλλά και το συναίσθημα της υπερηφάνειας που πρέπει να μας χαρακτηρίζει, ως Έλληνες. Τόσο η έκθεση φωτογραφιών εποχής, όσο και η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Το ήθος και το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτών κατά τον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897» του συγγραφέα Νίκου Χρυσοχόου, απέσπασαν θετικά σχόλια από τους επισκέπτες, οι οποίοι παρακολούθησαν με  αμείωτο ενδιαφέρον την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Νιάνιος Χρήστος και η κα. Αντωνοπούλου Αγγελική, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δομοκού κ. Τσόγκας Δημήτριος,  ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου  Δομοκού κ. Ζώτος Νικόλαος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αντινίτσης Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος, ο πατέρας  Νικόλαος  Κουλουμπρούκας, ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία κ. Βασιλός Νικόλαος, ο πρώην Δήμαρχος Δομοκού κ. Παναγιώτης Σκλατινιώτης, η Πρόεδρος  του Συλλόγου Γυναικών Δομοκού ‘ΦΙΛΑΡΕΤΗ’ κα. Μαίρη Γκούβα  και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Δομοκού.
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details