Άγριο «χώσιμο» στον Δήμαρχο Μουζακίου

Με τίτλο «Κατόπιν ενεργειών του κ. Δημάρχου!» η επιστολή της Βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Βράντζα.
 
Είναι πραγματικά λυπηρό για τους πολίτες και την κοινωνία, εν έτει 2017 η πολιτική να ασκείται με όρους της δεκαετίας του 1950. Η ρηχή μικροπολιτική και οι στρατηγικές προσωπικής προβολής συνέβαλαν τα μέγιστα στην καταστροφή της χώρας και κάποιοι συνεχίζουν αμετανόητοι.

Ο οδικός άξονας Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα αποτελεί ένα πραγματικά σημαντικό, αναπτυξιακό έργο όχι μόνο για τους δύο δήμους που ενώνει, αλλά και για ολόκληρη τη Δυτική Θεσσαλία.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου, ουδέποτε και με κανέναν τρόπο ασχολήθηκε με αυτό το έργο τα τελευταία περίπου 20 χρόνια, κατά τα οποία διοίκησε συνεχώς και αδιάλειπτα τον δήμο.

Λαμβάνοντας υπ´ όψιν ότι η διακυβέρνηση της χώρας, για μεγάλο μέρος αυτού του διαστήματος ασκήθηκε από το κόμμα, με τη σημαία του οποίου εκλέγεται ο δήμαρχος και μάλιστα σε εποχές, όπου το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων διαχειριζόταν αρκετά δις ευρώ, δείχνει ξεκάθαρα το όραμα, το ενδιαφέρον και την αποτελεσματικότητα της πολιτικής του.

Από το 2016 οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας και Τρικάλων, αρχικά με κοινή επιστολή τους και με συναντήσεις τους στη συνέχεια με τον Υπουργό υποδομών εξήγησαν την σπουδαιότητα αυτού του δρόμου για την περιοχή, με αποτέλεσμα τελικά το έργο να ενταχθεί στο πενιχρό, λόγω κρίσης, ΠΔΕ του 2017.

Η εξαγγελία για τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του έργου έγινε τόσο από τον αρμόδιο υπουργό, όσο και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια των εργασιών του αναπτυξιακού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για την Θεσσαλία στη Λάρισα, τον περασμένο Οκτώβρη. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ΠΕ Καρδίτσας είναι επισήμως ενημερωμένη εδώ και μήνες  και αυτή την στιγμή αναμένεται η έκδοση της σχετική ΣΑΕ.

Όσο για την βαρύγδουπη «Δέσμευση», όντως ο Δήμαρχος πλησίασε τον κ. Σπίρτζη κατά την παράδοση του μεσαίου τμήματος του Ε65 και τον ρώτησε για το έργο. Η απάντηση του υπουργού ήταν: «αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί, δεν είσαι ενήμερος;»

Το όψιμο ενδιαφέρον λοιπόν του κ. Δημάρχου, για ένα έργο το οποίο «σέρνεται» επί 20 χρόνια και για το οποίο αδιαφόρησε επιδεικτικά στις 4 θητείες του, προφανώς δεν έχει σχέση με το έργο αυτό καθαυτό, αλλά με τις δικές του προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες.

Βεβαίως η εποχή κατά την οποία τα προβλήματα λύνονταν «κατόπιν ενεργειών» κάποιων κομματαρχών και πολιτικάντηδων φαίνεται να έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Οι πολίτες δεν κοροϊδεύονται πλέον τόσο εύκολα όσο νομίζουν κάποιοι και φυσικά κανείς δεν μπορεί να κάνει «κηδεία με ξένα κόλλυβα»!
 
Παναγιώτα Βράντζα
Βουλευτής Ν. Καρδίτσας - ΣΥΡΙΖΑ
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details