Μας ήλθε και ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , αλλά όχι ο Μακεδόνας!!!

Γάλλος ποδηλάτης που κάνει τον γύρο της Ευρώπης επισκέφθηκε σήμερα το Νέο Μοναστήρι ενώ αύριο θα περιηγηθεί στο Δήμο μας απο όπου και θα μιλήσει στο ραδιόφωνο της Γαλλίας.Λίγα λόγια για αυτόν και την περιοδεία του: (απο την αυτόματη μετάφραση   για όσους θέλουν την αγγλική βλέπουν εδω
https://europemusicbiketour.wixsite.com/cyclotoureurope/c-est-qui)

Ο Alexandre HAGENMULLER, 25 ετών, πρόσφατα αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό δίπλωμα "Διαχείριση πολιτιστικών έργων και εξοπλισμού" στο Πανεπιστήμιο της La Rochelle. 
Αρχικά από την περιοχή των Μεγάλων Ανατολή, και συγκεκριμένα στην πόλη της Haguenau στην Αλσατία, έζησα εκεί μέχρι που ήταν δεκαοχτώ χρόνια πριν από τη μελέτη γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Άδεια στο χέρι, έλαβα ένα πρώτο μάστερ στο Ινστιτούτο Πολεοδομίας του Μπορντό. 
Animator BAFA και στην εκπαίδευση BAFD, είμαι πολύ ευαίσθητος στο θέμα της λαϊκής εκπαίδευσης και ενδιαφέρομαι ιδιαιτέρως για το ζήτημα της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής μετάδοσης σε νέους ακροατές.
Γεννημένος στην Αλσατία και έχοντας σπουδάσει στο Στρασβούργο, είμαι εμποτισμένος με την ευρωπαϊκή ταυτότητα και την πολυπολιτισμικότητα που προσφέρει μια κοσμοπολίτικη πόλη όπως αυτή. Μια πολιτιστική πόλη με πολλή ποδηλασία. Για αρκετά χρόνια, έχω προτιμήσει περισσότερο ή λιγότερο μακρά αποδράσεις για να βγούμε από την πόλη και να ανακαλύψουμε τι μας περιβάλλει. 
Τον Ιούλιο του 2015, ένας πρώτος βρόχος με τον φίλο μου Mayou: Ιρλανδία (Cork to Cork): 1 μήνας και 1.300 χιλιόμετρα.




Τώρα σε ένα πρόγραμμα σπουδών πολιτιστικής ανάπτυξης, έχω τη φιλοδοξία να μεταδώσω τον πολιτισμό σε άτομα με δύσκολη πρόσβαση και να δώσω την επιθυμία να ανακαλύψω άλλους πολιτισμούς. 
• Η οργάνωση μιας συναυλίας αλληλεγγύης με τον Ερυθρό Σταυρό Νεολαίας του Μπορντό "Μουσική ενάντια στο κρύο". 
• Η συγγραφή άρθρων μουσική: Musicoville # 1 και # 2 στο iActu, η φοιτητική εφημερίδα IATU (το Ινστιτούτο Ανάπτυξης, Τουρισμού και Πολεοδομίας του Μπορντό).

οικολογικά:
 Μια περιοδεία μηδενικών εκπομπών στις μεταφορές: Το Cyclotour θα είναι μια περιπέτεια αποκλειστικής ποδηλασίας! Το αεροπλάνο, το αυτοκίνητο, το λεωφορείο και το τρένο απαγορεύονται Το Cyclotour επιθυμεί να προωθήσει ένα μέσο ομαλής διαδρομής, το οποίο επιτρέπει το ταξίδι διατηρώντας ταυτόχρονα μια εγγύτητα ευνοϊκή για τη συνάντηση. 
• Μια βόλτα που παράγει (εν μέρει) την ενέργειά της: ένα δυναμό στο ποδήλατο + μια μίνι ηλιακή μπαταρία για να επαναφορτίσει τις μπαταρίες (υπολογιστή, κάμερα, τηλέφωνο, μικρόφωνα).


και τα βίντεο




για το  Αλέξανδρο απο την Αλσατία δείτε πιο πολλά εδώ!

https://europemusicbiketour.wixsite.com/cyclotoureurope
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details