Ουκρανική αντιπροσωπεία στα Φάρσαλα

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΙΛΙΑΣ

Ουκρανική αντιπροσωπεία στα Φάρσαλα


Κατά το χρονικό διάστημα 22-26 Σεπτεμβρίου 2017 ο Δήμος Φαρσάλων θα φιλοξενήσει πενταμελή ομάδα αξιωματούχων της πόλης Κίλια Ουκρανίας, προεξάρχουσας της δημάρχου Τετιάνα Μποϊτσένκο.
Η επίσημη επίσκεψη της ουκρανικής αντιπροσωπείας είναι ένα από τα βήματα υλοποίησης της δημιουργίας ενός ιστού επικοινωνίας, συνεργασίας και κοινών δράσεων μεταξύ των Φαρσάλων και της Κίλιας Ουκρανίας, με απώτερο σκοπό την αδελφοποίηση των δύο πόλεων. Η συγκεκριμένη στόχευση υπακούει και εκπορεύεται από τις θεμελιώδεις πολιτικές και επιχειρησιακές αρχές του Δήμου Φαρσάλων, συνάδει δε με την πολιτιστική πολιτική που υλοποιείται την τελευταία εξαετία και περιλαμβάνει έδρα και δράσεις που αφορούν:
- Στην καταγραφή, διάσωση και προβολή της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
- Στην ψηφιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος.
- Στη δημιουργία ισχυρού brand name που να συνδέεται με τον ομηρικό Αχιλλέα και την αρχαιολογική κληρονομιά των Φαρσάλων και συνέπεια αυτού στη δημιουργία ενός καλοσχεδιασμένου marketing.
- Η αδελφοποίηση των δύο πόλεων θα επιτρέψει:
- Την εξωστρέφεια της φαρσαλινής κοινωνίας και το άνοιγμά της σ' έναν εν δυνάμει κοσμοπολιτισμό.
- Τη γνωριμία της με την πολιτιστική πολυμορφία.
- Την εξοικείωσή της με το διαφορετικό και την εκπαίδευσή της στην αποδοχή και την ανεκτικότητα του διαφορετικού.
- Τη δημιουργία νέων πολιτιστικών προϊόντων ως απότοκο και τη δημιουργία πολυσχιδών δικτύων πολιτιστικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα, την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε τοπικό επίπεδο βάσει στοχευμένης συνεργασίας, την ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών επί τοπικών θεμάτων, την προβολή των τοπικών προϊόντων σε μεγαλύτερες αγορές και την ευόδωση επιχειρηματικών σχεδίων και την ανάδειξη ευκαιριών απασχόλησης - πρακτικής άσκησης.
Τέλος, η αδελφοποίηση των δύο πόλεων θα δώσει το έναυσμα για τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων των δύο περιοχών, την ανταλλαγή επισκέψεων μαθητών, αλλά και τη δημιουργία θερινών camp στην κάθε πόλη.
Συμπερασματικά, ο Δήμος Φαρσάλων θεωρεί ότι η αδελφοποίηση των δύο πόλεων θα προσφέρει αμφότερα θετικά αποτελέσματα σε πολιτιστικό, επιχειρηματικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και μόνο ως ευοίωνη μπορεί να εκληφθεί.
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")
Του Αχ. Μπακαλέξη
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details