ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΡΕΝΤΙΝΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΡΕΝΤΙΝΑ
Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 19 Αυγούστου στην Τοπική Κοινότητα Ρεντίνας του Δήμου Σοφάδων εκδήλωση προς τιμή των παιδιών της Ρεντινας που έπεσαν υπέρ πατρίδος κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ήτοι Παρούσης Κων/νος , Παρούσης Νικόλαος, Ευαγγέλου Ελευθέριος και Χαϊδάς Χρήστος. 
Η εκδήλωση περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση στην είσοδο της Ρεντίνας, εκεί που βρίσκονται οι προτομές τους και 3 αγώνες δρόμου που διοργανώθηκαν προς τιμή τους από το Τοπικό Συμβούλιο Ρεντινας με την υποστήριξη του ΔΟΠΑΠΣ του Δήμου Σοφάδων.
Το Τ.Σ. Ρεντίνας και οι οικογένειες των θυμάτων έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για την υποδοχή και φιλοξενία των τοπικών αρχών. Έπεσαν όμως έξω. Κανείς μα κανείς επίσημος από τις πολιτειακές και τοπικές αρχές του Δήμου και του Νομού δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ούτε στάλθηκε κάποιος εκπρόσωπος. Προφανώς «είχαν άλλες υποχρεώσεις». Ένα χρόνο μετά το χαμό την ώρα του καθήκοντος, του Ελευθέριου Ευαγγέλου, στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στο χωριό του, τη Ρεντίνα, οι αρχές του τόπου τον «ξέχασαν». Έτσι τιμώνται από τις αρχές μας αυτοί που δίνουν τη ζωή τους για την πατρίδα. Παραβρέθηκαν μόνο εκπρόσωπος της Αστυνομίας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Σοφάδων Φιλίππου Ηλίας και Τσέλιος Φώτιος. Το παρών βέβαια έδωσαν απλοί πολίτες της Ρεντίνας και των γύρω χωριών, πάρα πολλοί αθλητές και αθλήτριες από πολλούς συλλόγους και πρόεδροι γειτονικών κοινοτήτων. Απλοί άνθρωποι που αναγνωρίζουν τη θυσία και συμπαραστέκονται στη θλίψη των συγγενών που μένουν πίσω.
Στην φωτογραφία φαίνονται μέλη της οικογένειας (μάνα και αδελφή) των αδικοχαμένων ηρώων δίπλα στο μνημείο και τις άδειες καρέκλες των επισήμων. Η αδιαφορία της εξουσίας σε όλο της το μεγαλείο.
Υ.Γ. Αντίθετα στην συναυλία της Γλυκερίας την Κυριακή 20 Αυγούστου στο θέατρο Κτημένης οι επίσημοι συνωστίζονταν στις πρώτες σειρές, οι οποίες κρατιούνται ειδικά για αυτούς, πίνοντας τα δωρεάν ποτά τους, για να τους δουν όλοι και να προβληθούν (υπάρχουν φωτογραφίες σε όλες τις τοπικές εφημερίδες και το ίντερνετ). Έτσι τιμά η τοπική εξουσία τους ήρωες. ΚΡΙΜΑ.
ΠΑΥΛΟΣ ΡΑΓΙΑΣ π. Δήμαρχος Ρεντίνας
ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ Τ.Σ. Ρεντίνας



Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details