Ακρως ενδιαφέρουσα η ενημερωτική εκδήλωση στους Σοφάδες με θέμα «Εμπειρίες & διδάγματα από το σεισμό του 1954»

Ακρως ενδιαφέρουσα η ενημερωτική εκδήλωση στους Σοφάδες με θέμα «Εμπειρίες & διδάγματα από το σεισμό του 1954» 

«Εχουμε χρόνο να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο σεισμό»
Ακρως ενδιαφέρουσα η ενημερωτική εκδήλωση στους Σοφάδες με θέμα «Εμπειρίες & διδάγματα από το σεισμό του 1954» 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εμπειρίες & διδάγματα από το σεισμό του 1954»  το πρωί της Παρασκευής στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων.
Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Σοφάδων με το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων , τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σοφαδιτών Αθήνας και τον Σύλλογο Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας, κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας που ανέπτυξε το θέμα « «Ο σεισμός των Σοφάδων – Το γεωδυναμικό και σεισμοτεκτονικό πλαίσιο της Θεσσαλίας».
Ακολούθως ο κ. Κωνσταντίνος Μιχαλάκης, Αρχιτέκτων Μηχανικός, PhD μίλησε για της Πλινθόκτιστες Οικοδομές στη Θεσσαλία και την αντισεισμική συμπεριφορά τους.
Εν τω μεταξύ στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου παρουσιάστηκε Έκθεση ιστορικής φωτογραφίας με θέμα το σεισμό του 1954, ενώ έγινε και προβολή ιστορικών οπτικοακουστικών ντοκουμέντων.
Την εκδήλωση αρχικά προλόγισε η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων κ. Κατερίνα Σταθοπούλου απευθύνοντας παράλληλα ένα σύντομο χαιρετισμό. Εν συνεχεία την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αιδεσιμολογιότατος π. Ηλίας Γώγος.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος καλωσόρισε τους ομιλητές τονίζοντας ότι ο σεισμός των Σοφάδων οφείλει να μας διδάξει για την αντιμετώπιση αυτού του φυσικού φαινομένου, ενώ επισήμανε την ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου διαχείρισης φυσικών καταστροφών. Προς αυτή την κατεύθυνση εξήρε της προσπάθειες του κ. Λέκκα που ηγείται του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας.
Ακολούθως αποσπάσματα – μαρτυρίες από την ημέρα του σεισμού του 1954 ανέγνωσαν η κ. Μαρία Βλόντζου, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Αθήνας και η κ. Ελένη Παπαλοπούλου πρόεδρος του Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας.
ΠΗΓΗ:http://www.karditsa24.gr/
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ!
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details