Εκπνέει αύριο 13/4 η προθεσμία για τις εισφορές ΕΦΚΑ Φεβρουαρίου – Δείτε ποιες προθεσμίες παρατείνονται

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, η εισπραξιμότητα φθάνει το 64% έναντι του 55% που είναι ο μέσος όρος τα τελευταία χρόνια
Λήγει αύριο Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 η προθεσμία για την καταβολή των εισφορών Φεβρουαρίου για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες. 
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, η εισπραξιμότητα φθάνει το 64% έναντι του 55% που είναι ο μέσος όρος τα τελευταία χρόνια. 
Αύριο λήγει επίσης και η προθεσμία για την υποβολή της Α.Π.Δ. που αφορά τη μισθολογική περίοδο Φεβρουαρίου 2017. 
Σ’ αυτό το πακέτο των ΑΠΔ περιλαμβάνονται και οι περιοδικές δηλώσεις των απασχολούμενων με μπλοκάκι που συμφώνησαν με τον εργοδότη τους να υπαχθούν στο άρθρο 39.
Αυτό σημαίνει ότι υπέγραψαν σύμβαση η οποία δηλώθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και προβλέπει τον επιμερισμό των εισφορών (13,33% για τον εργοδότη και 6,67% για τον εργαζόμενο). 
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα 10.000 συμβάσεις σε σύνολο 100.000 απασχολούμενων με μπλοκάκι. Δηλαδή μόνο το 10% των εργοδοτών δέχτηκε να επιβαρυνθεί με την καταβολή της εργοδοτικής εισφοράς.
Επίσης, την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 λήγει η προθεσμία:

- Για την υποβολή της Α.Π.Δ. των μισθολογικών περιόδων 1/2017 και 2/2017, καθώς και η αντίστοιχη καταβολή των εισφορών για τους εργοδότες που απασχολούν ΜΟΝΟ δικηγόρους με έμμισθη εντολή.

- Για τους εργοδότες με υποχρέωση δίμηνης υποβολής Α.Π.Δ. (Δημόσιο, Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμού κ.λ.π).

Παράταση καταβολής εισφορών που αφορούν στο έτος 2016

Η Διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α. ανακοίνωσε ότι παρατείνει μέχρι 30/6/2017 χωρίς προσαυξήσεις την προθεσμία για την καταβολή των:
α) εισφορών έτους 2016 για τους ασφαλισμένους του Τομέα π. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ και
β) εισφορών Β΄εξαμήνου 2016 για τους ασφαλισμένους των Τομέων π.ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και π. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ .
Παράλληλα, η Διοίκηση του ΕΦΚΑ υπενθυμίζει ότι:
Οι εισφορές Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017 έχουν περιληφθεί στο ειδοποιητήριο που έχει ήδη σταλεί ταχυδρομικά στους ασφαλισμένους και έχουν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στον ιστότοπο, www.efka.gov.gr 
Ασφαλισμένοι που, ενδεχομένως, δεν έχουν παραλάβει το ειδοποιητήριο έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσής του μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr
Share on Google Plus

About kalimerisnikos

Author Details